Balentien slaat Nederland langs Mariners

Door

Netherlands v Cuba - World Baseball Classic Second Round Pool 1

Het Nederlands honkbalteam heeft ook de tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op de halve finale van de World Baseball Classic winnend afgesloten. De Seattle Mariners werden met 8-1 aan de kant gezet, mede dankzij een three-run homerun en een two-run single van ex-Mariner Wladimir Balentien.

De wedstrijd werd ingeleid met een minuut stilte voor Greg Halman die in november 2011 op 24-jarige leeftijd overleed. Een emotioneel moment voor Kalian Sams, uitkomend in de organisatie van de Mariners, die speelt voor zijn overleden vriend.

Balentien

Balentien speelde tussen 2007 en 2009 in de Major League voor de Mariners. In 2008 sloeg hij in 71 wedstrijden .202/.250/.342 van het veld met zeven homeruns en 24 binnen geslagen punten. Balentien verdiend nu zijn geld bij Yakult in de Japanse competitie waar hij afgelopen seizoen 31 homeruns noteerde.

Jurickson Profar begon de wedstrijd als lead-off hitter en was goed voor twee honkslagen in vier slagbeurten. Pitcher Kevin Heijstek kreeg de overwinning op zijn naam. In drie innings kreeg hij vier honkslagen en één run tegen met vier strikeouts. Afgelopen donderdag was Nederland nog te sterk voor de San Diego Padres.

Nederland pakte na de wedstrijd direct een charter naar San Francisco. Aankomende maandag wacht de Dominicaanse Republiek of Puerto Rico in de halve finale.

Ricardo tekent contract bij Los Angeles Dodgers

Het goede spel van Dashenko Ricardo tijdens de World Baseball Classic is ook in Amerika niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft de 23-jarige catcher een contract getekend bij de Los Angeles Dodgers. Eerder tekende Curt Smith al een verbintenis bij de organisatie van de Minnesota Twins.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen