Scott Gomez vindt eindelijk weer eens het net

Door

De fans van de Montreal Canadiens hebben er lange tijd op moeten wachten, maar eindelijk heeft hun bestbetaalde speler Scott Gomez weer eens een doelpunt gemaakt. Gomez stond al 369 dagen droog als het gaat om het maken van doelpunten, maar vannacht heeft hij in de wedstrijd tegen de New York Islanders die droogte beëindigd.

En dat werd ook wel eens tijd. Gomez verdient op jaarbasis een geschat jaarsalaris tussen de 7,3 en 8 miljoen dollar. Tijdens de wedstrijd in Winnipeg, precies een jaar na de laatste goal van Gomez, zongen de fans van de Jets Gomez zelfs hun felicitaties toe. De fans van de Canadiens floten Gomez al geregeld uit tijdens thuiswedstrijden.

Gomez scoorde gedurende een powerplay de 3-0 en maakte daarmee zelfs de winnende goal. Dat deed hij bij zijn vorige doelpunt ook al, toen hij 369 dagen geleden Marty Biron versloeg met een schot.

De Canadiens wonnen de wedstrijd tegen de Islanders met 4-2. De goal die Gomez maakte was de winnende maar zeker niet de moeilijkste; Gomez kreeg de puck fantastisch voor zijn stick nadat doelman Nabokov een schot van Raphael Diaz had gestopt.

Maar met deze goal kan Gomez wellicht weer met wat meer vertrouwen het ijs opstappen. En dat is voor de Canadiens nodig ook, want als zij nog kans willen maken om de play-offs te halen, dan hebben zij hun sterspeler zeker nodig, gelieft in vorm.

De ster van de wedstrijd was overigens Max Pacioretty. De winger maakte de overige 3 doelpunten van de Canadiens. Namens de Islanders maakten Streit en Moulson de doelpunten.

Bekijk hier het doelpunt van Gomez:

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Sid The Kid 11 jaar ago

    Scott Gomez, Wade Redden, Alex Kovalev,  Chris Drury, Cristobal Huet, Bobby Holik & Sheldon Souray zijn de Poster Boys of free-agent foolishness!!! Met Glen Sather die de miljoenen van MSG over de balk gooiden voor middel matige of over the hill spelers!!! Iemand die zoveel verkeerde beslissingen nam en nog steeds een baan heeft!
     

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen