Grades Heat vs Thunder (game 3)

Na elk duel in de NBA Finals bekijkt Sport Amerika de spelers van de Oklahoma City Thunder en Miami Heat en geeft een cijfer voor het vertoonde spel. De Heat waren in Game 3 in Miami met 91-85 te sterk voor de Thunder en hebben de leiding in de serie: 2-1.

Miami Heat

LeBron James, 9 – Miste de dertig punten op een haar na. Het ene jump schot na het andere ging mis, we noteerden zelfs een air ball, maar was zeker in de eerste helft dodelijk in de bucket. In de tweede helft verdedigde de Thunder hem beter en maakte James defensief het verschil. Hoewel zijn acht punten in het vierde kwart, waaronder een vrije worp in de slotfase die Miami een 89-85 voorsprong gaf, van groot belang waren voor de zege.

Dwayne Wade, 7,5 – Wade was actief, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht en eindigde met 25 punten, 7 rebounds en 7 assists. Hij miste net als James al zijn jump schoten, had vijf turnovers en verspeelde bijna de winst door bij een stand van 86-79 en nog 2.19 minuten te spelen een fout te maken, bij het opdribbelen de bal te verspelen aan Thabo Sefolosha om daarna een schot te missen, waarna de Thunder de achterstand hadden verkleind tot 1 punt. Maakte in de laatste seconden wel de beslissende vrije worpen die Miami definitief de zege bracht.

Chris Bosh, 7 – Na een paar dunks in de beginfase van het duel was Bosh zo goed als een non-factor offensief gezien. Verdedigend was hij wel van grote waarde. In de beslissende fase had hij een block op Durant, om hem daarna tot een turnover te dwingen. Daarnaast eindigde hij wederom met een double-double, 11 rebounds en 10 punten.

Role players, 6 – Die zes komt volledig op naam van Shane Battier. De Thunder waren meer gefocust op hem, maar schoot ondanks twee op twee driepunters raak en kreeg een fout op zijn derde en maakte drie vrije worpen. Verdedigend ook weer van grote waarde. Chalmers (1-8), Cole (0-2), Millers (1-2), Haslem (1-1) en Jones (1-2) deelden in de malaise en raakten slechts 4 van 15 schoten.

Oklahoma City Thunder

Kevin Durant, 6,5 – Nam de laatste drie minuten slechts twee schoten en die gingen allebei mis. Kwam voor de tweede wedstrijd op rij in de foutenlast en had vijf turnovers. Hij moest natuurlijk ook een keer terugkeren op aarde na de 17 en 16 punten in het vierde kwart van Game 1 en 2. Maar vier punten (25 punten in totaal) op het moment dat je team je het meest nodig heeft. Dat is niet echt clutch.

Russell Westbrook, 5 – 19 punten (8-18), 5 rebounds, 4 assists. Hij werd in het derde kwart met Durant op de bank gehouden omdat coach Brooks de balans met hem en Harden niet optimaal vond. In het vierde kwart was hij ondanks de rust offensief nauwelijks een factor. Hij scoorde vier punten en maakte -weer- een slechte keuze door met dertig seconden op de klok en drie punten achterstand volledig vrij voor een driepunter te gaan (die hij miste) in plaats voor een drive naar de basket.

James Harden, 5 – Normaal een effectieve speler, maar kon de Thunder offensief weinig bieden. Raakte slechts 2 van zijn 10 schoten. Had wel zes assists, maar OKC moet meer krijgen van hun Sixth Man of the Year.

Derek Fisher & Kendrick Perkins, 7 – De twee hielden de Thunder met een gecombineerde 19 punten regelmatig in de wedstrijd. Fisher maakte een driepunter-and 1 na een fout van Mario Chalmers om de Thunder een voorsprong van tien punten te geven (64-54). Maar toen Durant in het derde kwart met vier fouten op de bank zat konden ze niet voorkomen dat de Heat volledig terugkwamen in het duel.