Victor Cruz wil beloning voor breakout seizoen

Door

Het kon niet uitblijven. Victor Cruz was dit jaar één van de grote revelaties van de NFL. De receiver vestigde dit jaar met 1536 yards een nieuw franchise record voor de Super Bowl winnaar New York en is van mening dat zijn rol in het succes daarmee zó groot was, dat hij daar ook wel naar betaald mag worden.

En dat terwijl Cruz voor zijn doen een relatief rustige Super Bowl had. Hij had maar vier catches, goed voor slechts 25 yards. Maar met één van die receptions scoorde hij de eerste touchdown van Super Bowl XLVI. Vlak voor zijn score kwam Cruz nog goed weg. De tweedejaars receiver leek een vroege fumble te mogen bijschrijven, maar de Patriots werden bestraft voor twaalf man op het veld.

Na zijn touchdown had Cruz dus een bijzonder rustige avond. De kwetsbare cornerbacks van de Patriots kregen vaak hulp van hun safety, waardoor er natuurlijk wel meer ruimte ontstond voor zijn collega’s Hakeem Nicks en Mario Manningham.

Cruz mocht zijn salsa kunsten gedurende het regular season acht keer tonen, maar scoorde in de vier playoff wedstrijden van de Giants slechts één keer. Maar dankzij zijn 142 yards in de NFC Championship wedstrijd tegen de San Francisco 49ers en zijn zeven wedstrijden met meer dan 100 yards tijdens het regular season is hij na gaan denken over zijn toekomst.

De wideout verdiende dit jaar $490.000 en vindt dat gage niet meer bij zijn kwaliteiten passen. “Ik ben hier binnen gekomen als een free agent, en mijn salaris reflecteerde dat. Ik vind niet dat ik te weinig betaald kreeg. Maar ik vind ook dat ik na mijn prestaties van dit jaar wel recht heb op een hoger salaris. Maar dat is iets wat ik aan mijn zaakwaarnemer over wil laten.”

De  opkomst van Cruz heeft van het Giants’ receiving corps een waar driekoppig monster gemaakt, en er zal de Giants dan ook veel aan gelegen zijn om hun revelatie in New York te houden.

 

Foto: gettyimages

Ook leuk om te lezen