Warriors doen een bod op Clippers’ DeAndre Jordan

Door

 

Het is geen geheim dat de Golden State Warriors zich willen versterken met een center. Diverse pogingen om Tyson Chandler binnen te halen mislukten, zijn voorkeur ging uit naar de New York Knicks. De Warriors richten zich nu op DeAndre Jordan van de LA Clippers. Er ligt een bod klaar van 43 miljoen dollar over vier jaar. Als de Clippers Jordan willen behouden hebben ze drie dagen de tijd om het bod te evenaren.

Warriors coach Marc Jackson bouwt zijn ploeg rondom de snelle guards Stephen Curry en Monta Ellis, maar mist nog een boom van een vent onder de borden. De 23-jarige Jordan moet voor de Warriors schoten gaan blokken, rebounds pakken en vooral Alley-Oop dunks afmaken op aangeven van Curry.

Jordan kende afgelopen seizoen een uitstekend jaar bij de Clippers. Hij scoorde gemiddeld 7.1 punten per wedstrijd en pakte daarbij ook 7.2 rebounds in slechts 25 minuten speeltijd. Jordan is een groeibriljant, want naast zijn vernietigende dunks kan er nog veel verbeterd worden aan zijn post up moves, om maar te zwijgen over zijn vrije worpen.

Chris Paul naar de Clippers?

Teamgenoten Blake Griffin en Jordan zijn close met elkaar. Elke wedstrijd zijn ze wel goed voor spectaculaire dunks, ze halen het beste in elkaar naar boven. De Clippers zien wel iets in het vertrek van Jordan, want dat bied ruimte om uiteindelijk spelverdeler Chris Paul naar LA te halen.

De Clippers zijn op dit moment front runner in de CP3 geruchten. Paul die op de break passes strooit naar Griffin: AWESOME. Het is te hopen dat de Clippers guard Eric Gordon kunnen behouden. Je hoort niet veel over deze jonge schutter dankzij alle highlights van Griffin, maar Gordon is een ster in wording. Griffin liet al eens weten dat Gordon de beste speler van het team is.

UPDATE 15.00 uur

Een deal tussen de New Orleans Hornets en de Clippers ketste afgelopen zondag af. De Clippers boden Chris Kaman, Eric Gordon, Al-Farouq Aminu en Minnesota’s 1st round draft pick in 2012 in ruil voor Chris Paul. De mooie plannen gingen niet door omdat de NBA, eigenaar van de Hornets, ook guard Eric Bledsoe wilden hebben. De Clippers willen juist hun spelverdeler behouden. Wordt vervolgd..

UPDATE 20.12 uur

No Deal! Opnieuw steekt de NBA er een stokje voor. Wat hadden de Clippers nog meer moeten opgeven? Zoals collega Darch eerder al zei: ‘Maybe the NBA can let us know with what team they like him to end up… ‘

Foto: wikimedia commons

Ook leuk om te lezen