Lakers dichtbij overname Hibbert van Pacers

Door

Atlanta Hawks v Indiana Pacers - Game Seven

De Los Angeles Lakers lijken dan eindelijk een versterking in huis te hebben. Hoewel Roy Hibbert niet de grote naam is waar de fans op hadden gehoopt en de Indiana Pacers hem liever kwijt dan rijk waren, is de center een welkome toevoeging aan de selectie. Hibbert was in 2012 en 2014 nog een All-Star, maar daar was in 2015 weinig van terug te zien.

Na zijn laatste optreden in het jaarlijkse potje met de grote der aarden leek Hibbert al zijn vertrouwen kwijt te zijn geraakt. Het leek alsof er een vloek op de 2.18 meter lange speler rustte toen hij in de play-offs van 2014 het record voor meeste duels zonder gescoorde punten van een All-Star op vier zette. Misschien hadden de Monstars er wat mee te maken?
BnCSm26CAAAlnSq

Zijn wisselvalligheid zette zich afgelopen seizoen voort, waarna Larry Bird hardop aangaf niet langer door te willen met zijn center of zijn rol aanzienlijk te willen verkleinen. Een tactische reden is dat de Pacers komend jaar met meer tempo spelen. De deal, die nog niet helemaal rond is, kost de Lakers naar verluid alleen een tweede ronde pick. Morgen zal vermoedelijk de gehele deal bekend worden gemaakt.

Bij de Lakers mag Hibbert nu zijn loopbaan een nieuwe impuls proberen te geven. De 17e pick van de 2008 draft heeft nog een éénjarig contract, waarin hij een slordige vijftien miljoen dollar zal verdienen. Als de Jamaicaans international eenzelfde soort bedrag wil verdienen in de toekomst zal hij moeten laten zien nog steeds een elite verdediger te zijn. Lees hier nog eens een analyse van SportAmerika redacteur Ewout Versloot over Hibbert in betere tijden. De center gaat een contractjaar in en zou er best eens goed uit kunnen zien in het goud paars dit seizoen. No homo.

Knicks investeren in talent
Evenals de Lakers lukte het de New York Knicks deze zomer niet een ster naar Manhattan te brengen. Dat betekent echter niet dat de ploeg zich niet aan verbeteren is. Gisteren legde de ploeg Kyle O’Quinn voor vier jaar vast, wat de Knicks zo’n zestien miljoen dollar kost. O’Quinn komt over van Orlando Magic, waar hij als reserve indruk maakte door te spelen met veel passie en inzet. Naast zijn spel was het vooral zijn baard en stevige postuur die opvielen, maar het gezichtshaar is inmiddels verleden tijd.

Koufos tekent bij Sacramento
Geen dag zonder transfers of transfergeruchten zonder dat de Sacramento Kings aan bod komen. Nadat de ploeg eerder Rajon Rondo en Marco Belinelli contracteerden was het nu de beurt aan Kosta Koufos. De center, die in zijn loopbaan bewezen heeft prima mee te kunnen in de NBA, tekende een contract ter waarde van 33 miljoen dollar met een duur van vier jaar. De Griek zal voornamelijk een reserverol gaan vervullen achter DeMarcus Cousins.

Kort nieuws

• De Dallas Mavericks hebben hun vizier op Jeremy Lin. De guard, die inmiddels vaak onderschat wordt als gevolg van Linsanity, zou het backcourt in Texas moet versterken en is goed bevriend met Chandler Parsons.

• De Spurs hebben met LaMarcus Aldridge een uitstekende power forward binnen, maar zouden nu ook David West naar de Western Conference willen halen. West gaf eerder al aan naar een titelkandidaat te willen verkassen en hoeft niet duur te zijn. Ook de Cleveland Cavaliers hebben interesse in de sterke veteraan.

• Over Aldridge gesproken, de beste man schreef een brief aan de fans van de Portland Trail Blazer waarin hij hun bedankte voor hun steun. Lees hieronder de hele brief:

Dear Rip City, Thank you!

Those two words on a page don’t begin to express the gratitude I have for the opportunity the entire Trail Blazers organization, my teammates, the media, and you fans gave me. The past nine years have been a blessing, and I will take all of the valuable memories with me as I head back home.

As I’m sure you can respect, my decision was a very personal one but not one I took lightly. Although I will be wearing a different uniform the next time I come back to Portland, please know that I will always hold my time in a Blazers uniform near and dear to my heart.

Your friend, LA

• LeBron James heeft nog niet steeds bijgetekend bij de Cavaliers. Fanatiek James-volger Brian Windhorst tweette dat hij pas wil onderhandelen als Tristan Thompson heeft bijgetekend, maar die onderhandelingen liggen volgens diverse media stil.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen