Pierce leidt Nets in slotfase langs Raptors

BannerPlayoffs

Paul Pierce scoorde negen van zijn vijftien punten in het vierde kwart en de Brooklyn Nets nemen een 1-0 voorsprong in de serie met de Toronto Raptors na een 94-87 overwinning in Canada. Mede dankzij een goede defense van de Nets lukten het de Raptors niet om tot goede schoten te komen (39 procent en zeventien turnovers).

DeMar DeRozan raakte slechts drie van zijn dertien schoten, terwijl Terrence Ross slechts 1-uit-4 schoot en vroeg in de wedstrijd kampte met foutenlast. Een domper voor de Raptors aangezien de sfeer er goed in zat.

giphy

Raptors’ GM Masai Ujiri zweepte het publiek zelfs op met een ‘F*** Brooklyn’ chant. Later bood Ujiri zijn excuses aan door te zeggen dat hij de Nets niet in diskrediet wilde brengen. Yeah, right. Uiteraard zijn er beelden van.

De Nets schoten zelf niet veel beter dan de Raptors en hielden de thuisploeg lang in de wedstrijd. Jonas Valancunias domineerde vroeg in het duel en eindigde uiteindelijk met zeventien punten en achttien rebounds. Het was echter het ervaren duo van de Nets die in de slotfase het duel besliste. Kevin Garnett raakte een belangrijke jumper (zijn enige field goal van de wedstrijd) en Pierce kreeg het publiek in de Air Canada Center stil. Niet slecht voor een stelletje Dinosaurs.

BllYQ8-CcAArjR7

De wedstrijd lag in het derde kwart even stil omdat de schotklok uitviel na een stroomstoring. De klokken konden echter niet meer gerepareerd worden en ook de twee vervangende shot clocks in de hoeken van het veld werkten niet mee. Zo kon het gebeuren dat de Raptors’ omroeper achter de scoringstafel de spelers waarschuwden wanneer er nog tien seconden te spelen waren in de aanval. De man naast de omroeper hield de tijd bij met een stopwatch en had een toeter in de hand voor de buzzer. NBA Play-Offs anno 2014!

Het tweede duel in de serie staat dinsdag op het programma in Toronto. De Nets vliegen in de tussentijd even op en neer naar New York.