NBA Recap (97): Heat maken gehakt van Nets

NBA Recap, een dagelijkse rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 97.

New Jersey Nets at Miami Heat 78-108

Hoe zouden de Miami Heat zich herstellen van de oorwassing tegen de Los Angeles Lakers? Met Chris Bosh (ontbrak de voorgaande drie wedstrijden vanwege het overlijden van zijn oma) weer terug in de ploeg liep Miami al vroeg uit naar een uiteindelijke 64-37 voorsprong bij rust. Ook in het tweede bedrijf denderden het team van coach Erik Spoelstra gewoon door. Uiteindelijk was LeBron James de grote man deze avond met 21 punten, 9 rebounds en 6 assists in de 108-78 zege op de Nets.

Los Angeles Lakers at Detroit Pistons 85-88 (OT)

Rodney Stucky leek de Pistons met negen punten op rij in de laatste 2.21 minuten de zege te bezorgen tegen de Lakers. Maar dat was buiten Kobe Bryant gerekend. Bryant had een matige avond, maar scoorde de gelijkmakende score (78-78) in de buzzer. In overtime was het echter Stuckey, in totaal goed voor 34 punten, die met 6 punten en een assist de hoofdrol opeiste. Bryant scoorde niet en miste al zijn schoten (drie driepunters), waaronder de mogelijke gelijkmakende score.

Houston Rockets at Boston Celtics – 92-97 (OT)

De mannen van coach Kevin McHale leken halverwege het vierde kwart een zege te gaan behalen op bezoek in Boston. Met een 80-70 voorsprong zaten de Rockets op rozen en had Boston het moeilijk. Maar de Celtics kwamen terug en met 35 seconden op de klok nam het een 84-82 leiding via Ray Allen. Even daarop miste Rajon Rondo een op het oog eenvoudige lay-up, waarna Goran Dragic de stand op de valreep gelijktrok. In overtime waren de Celtics echter alsnog te sterk voor de Rockets. Paul Pierce eindige met 30 punten en Allen voegde er 21 aan toe.

Orlando Magic at Charlotte Bobcats 84-100

Tot het derde kwart was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Magic. In een gelijkopgaand duel hadden Dwight Howard en co bij een 72-71 achterstand nog volop zicht op de winst. Maar in een dramatisch vierde kwart werd de kans op de zege heel snel verspeeld. Howard scoorde vijf punten en de rest van Orlando acht. In de laatste 6.36 minuten scoorden de Magic slechts drie punten. Tien gemiste schoten, drie turnovers en een geblokt schot was het resultaat. De dagen van Howard, die 15 punten scoorde en 17 rebounds pakte, in Orlando lijken geteld. Corey Maggette was de uitblinker bij de Bobcats met 29 punten.

Atlanta Hawks at Indiana Pacers 101-96

Een spannend duel tussen de nummers vijf en zes in de Eastern Conference. Na een gelijkopgaande strijd miste Danny Granger met twaalf seconden op de klok en 99-96 score in het voordeel van Atlanta een driepunter. Daarna benutten de Hawks twee vrije worpen en was de wedstrijd over. De gecombineerde 43 punten van David West (24 punten) en Granger waren niet voldoende om Josh Smith (27 punten) en de Hawks van de overwinning te houden. Beide teams staan nu op 23 zeges, de Pacers hebben echter een duel minder verloren dan de Hawks.

New York Knicks at Dallas Mavericks 85-95

De Dallas Mavericks boekten een regelmatige 95-85 zege op de New York Knicks. In het vierde kwart leken de Knicks, dankzij een 15-0 run, nog de partij naar zich toe te trekken, maar ondanks de 78-77 voorsprong, trok de thuisploeg aan het langste eind. Dallas scoorde kort hierna namelijk een 14-0 run en dat bleek ruim genoeg voor de zege. Dirk Nowitzki was goed voor 28 punten. Jeremy Lin, in de vorige partij ook goed voor 28 punten, scoorde nu de helft: 14 punten.