Game-winner Middleton, Franchise record Lillard

DONDERDAG 28 NOVEMBER

JAZZ VERSLAAN NETS IN SLECHTE WEDSTRIJD

Zonder Alec Burks trad de Utah Jazz aan in de wedstrijd tegen de Brooklyn Nets. Burks en twee draft picks waren enkele uren voor de wedstrijd getrade voor Kyle Korver van de Cleveland Cavaliers. De Jazz gaan Korver goed kunnen gebruiken, want andermaal waren de Jazz niet op schot. De Jazz wonnen wel met 101-91.

Elk woord over het eerste kwart, is één woord te veel. Na 12 minuten was de stand 17-16 voor de Jazz. Het tweede kwart was niet veel beter. Bij rust stond het 43-42 en schoten de Nets 34%. De Jazz deden het net iets beter met 36%.

In het derde kwart werd het spel van beide partijen wel wat beter, maar alsnog was het spel niet om naar huis over te schrijven. De Nets liepen uit naar een voorsprong van negen punten. Dit kwam mede door Spencer Dinwiddie. De point-guard scoorde 16 punten op rij voor de Nets. Echter konden de Nets dit niveau niet volhouden en begonnen de Jazz steeds beter te spelen. Donovan Mitchell nam zoals normaal het team aanvallend op zijn schouders en scoorde 14 punten in het slotkwart. Het vierde kwart werd 31-13 voor de Jazz wat ze uiteindelijk de zege bezorgde.

MIDDLETON SCHIET BUCKS LANGS BULLS

In tegenstelling tot de wedstrijd tussen de Utah Jazz en de Brooklyn Nets, was de wedstrijd tussen de Chicago Bulls en Milwaukee Bucks wel een wedstrijd met veel scores is het eerste kwart. Chicago begon sterk aan de wedstrijd en liep uit naar een voorsprong van tien punten in het eerste kwart. Aan de hand van Giannis Antetokounmpo, die twintig punten scoorde in het de eerste helft, kwamen de Bucks terug in het tweede kwart.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. De Bucks hadden een maximale voorsprong van slechts zes punten en ook de Bulls liepen niet verder weg dan twee punten. In het vierde kwart nam Ryan Arcidiacono een belangrijke rol op zich, met 9 punten voor de Chicago Bulls. Bij Milwaukee was een hoofdrol weggelegd voor Khris Middleton. De forward scoorde slechts drie punten in het laatste kwart, maar deze drie punten waren wel cruciaal. Met 5.2 seconden te gaan schoot Middleton een driepunter raak wat Milwaukee een voorsprong van drie punten gaf. Deze voorsprong gaven de Bucks niet meer weg en zodoende wonnen de Bucks: 113-116.

Topscorer bij Milwaukee was Giannis Antetokounmpo met 36 punten. Daarnaast was de Griek ook goed voor 11 rebounds en acht assists. Bij Chicago waren zowel Zach LaVine en Jabari Parker goed voor 24 punten. Ryan Arcidiacono viel het meest op bij Chicago met 22 punten, 14 punten boven zijn gemiddelde van dit seizoen.

LILLARD SCHIET MET SCHERP TEGEN ORLANDO

De meest besproken prestatie van de avond was zonder twijfel de tien rake driepunters van Damian Lillard. De point-guard van de Portland Trail Blazers verbrak het record van de franchise dat stond op negen rake schoten van Nicolas Batum. De Trail Blazers wonnen uiteindelijk met 112-115 van de Orlando Magic.

De Blazers hadden de leiding in het eerste kwart, maar in het tweede kwart en in het begin van het derde kwart voerden de Magic de boventoon. Aan de hand van Nikola Vucevic kwamen de Magic terug in de wedstrijd en namen ze ook de leiding in de wedstrijd.

In het derde kwart was het zogenaamde take over-time voor Lillard. De point-guard schoot in het derde kwart maar liefst zes driepunters raak waardoor de voorsprong van de Magic als sneeuw voor de zon verdween. In het vierde kwart raakte Lillard geen driepunters meer, maar desondanks hield de voorsprong van Trail Blazers stand.

Lillard scoorde uiteindelijk 41 punten. Bij Orlando was Nikola Vucevic topscorer met twintig punten.