NBA Playoffs 2019: Bucks verslaan Raptors na comeback

Afgelopen nacht begonnen ook de Eastern Conference Finals. De Raptors hadden gedurende het openingsduels met de Bucks meteen een goede kans om een uitzege te boeken, maar gingen in het vierde kwart echter ten onder. De Bucks leiden de serie met 1-0.

GAME 1: TORONTO RAPTORS 100 – 108 MILWAUKEE BUCKS

THE HEADLINES

De Toronto Raptors hebben afgelopen nacht een kans laten liggen om een belangrijke uitzege te boeken. Tijdens het openingsduel tegen de Bucks in Milwaukee in de strijd om een ticket in de NBA Finals stonden de Raptors bijna het gehele duel op voorsprong. Vanaf het eerste kwart hadden de bezoekers een voorsprong van tien punten. Gedurende de wedstrijden hadden de Raptors vervolgens elke keer weer een antwoord op een run van de Bucks. De voorsprong van de ploeg uit Toronto was met ingang van het vierde kwart dan ook nog steeds tien punten. In het vierde kwart ging het echter fout.

De Milwaukee Bucks zouden het vierde kwart met 17-32 domineren om zo uiteindelijk toch de zege naar zich toe te trekken. De voornaamste reden voor deze comeback? Brook Lopez. De ervaren center van de Bucks scoorde 29 punten met 11 rebounds en schoot vier driepunters binnen. Vooral in het vierde kwart was Lopez ongenaakbaar. Samen met sterspeler Giannis Antetokounmpo (24 PTS, 14 REB, 6 AST, 3 BLK, 2 STL) zou Lopez de Bucks leiden in punten.

Bij de Raptors ontwaakte Kyle Lowry. De point guard van de ploeg uit Toronto scoorde 30 punten met acht rebounds en maar liefst zeven driepunters. Met afstand zijn beste wedstrijd tot nu toe tijdens de NBA Playoffs. Ook Kawhi Leonard was met 31 punten, negen rebounds en drie steals weer belangrijk. De uitzege voor de Raptors bleef echter uit.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van vrijdag op zaterdag (02:30) zal het tweede duel in Milwaukee gespeeld worden. De Bucks zullen met een 2-0 voorsprong richting Toronto willen, terwijl de Raptors een uitzege nodig hebben om überhaupt kans te maken op de NBA Finals.

(Cover Photo Frank Gunn / The Canadian Press)