Voorbeschouwing NBA play-offs: Oklahoma City Thunder

Door

Komende zaterdag starten in de NBA de play-offs. Na een seizoen vol hoogte en dieptepunten hebben zestien zich geplaatst voor de knockoutfase. Al deze ploegen hebben maar één doel: het winnen van de Larry O’Brien NBA Championship Trophy.

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.

Oklahoma City Thunder

De Oklahoma City Thunder waren vorig jaar al een team om rekening mee te houden. Onder leiding van Kevin Durant, afgelopen seizoen de jongste topscorer in de geschiedenis van de NBA, behaalde het jonge team de play-offs.

Ook dit jaar is Durant weer de topscorer van de NBA wat hem de elfde speler in de geschiedenis maakt die twee opeenvolgende seizoen gemiddeld de meeste punten scoort.

Vorig seizoen was het probleem de achtste plek welke een ontmoeting met, de uiteindelijke kampioen, de Lakers betekende. Het team ging waardig met 4-2 ten onder. Vorig jaar een verassing, dit jaar een van de favorieten. Zo snel kan het gaan.

Door het goede spel van, all-star, Russel Westbrook en de toevoeging van Kendrick Perkins zijn de Thunder een van de favorieten om ver te komen in de play-offs en misschien wel door te komen tot de finals. Het team won dit seizoen 55 wedstrijden, wat goed is voor de vierde plek in de play-offs dit jaar.

Het team heeft goede lengte en verdediging met Serge Ibake, Kendrick Perkins en twee absolute supersterren in Kevin Durant en Russel Westbrook. Durant is dit seizoen goed voor 27,7 punten en 6,8 rebounds.

Daarnaast krijgt hij dit jaar ontzettend veel hulp van Wesbrook. De point guard scoort gemiddeld 21,9 punten en voegt daar 8,2 assists aan toe per wedstrijd. Daarnaast heeft Westbrook met zijn lengte, 1,91, en zijn atletische vermogen iets wat weinig point guards hebben. De manier waarop hij naar de ring gaat is ‘Derrick Rose-achtig’ en zorgt voor veel spektakel.

De Thunder zal het moeten opnemen tegen de Denver Nuggets. De Nuggets verloren halverwege het seizoen hun beste speler en zijn sindsdien beter gaan spelen. Door teamwork en hard werk is het een gevaarlijk team dat niemand graag ziet in de play-offs.

Voordeel voor de Thunder is dat de Nuggets aardig wat blessures hebben zo vlak voor het naseizoen. Tijdens het seizoen won de Thunder drie van de 4 ontmoetingen tegen de Nuggets. De verwachting is dat deze serie gelijk zal oplopen en een ware strijd zal opleveren.

Foto: chime.in

Ook leuk om te lezen