Voorbeschouwing NBA play-offs: Denver Nuggets

Door

Komende zaterdag starten in de NBA de play-offs. Na een seizoen vol hoogte en dieptepunten hebben zestien zich geplaatst voor de knockoutfase. Al deze ploegen hebben maar één doel: het winnen van de Larry O’Brien NBA Championship Trophy.

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.

Denver Nuggets

De Denver Nuggets stonden tot de all-star game garant voor drama. Elke dag leek er nieuws te komen over Carmelo Anthony. Uiteindelijk was de trade van hun superster een zege in vermomming. Sinds de trade hebben de Nuggets 18 wedstrijden gewonnen en slechts 7 verloren ondanks meerdere blessures.

Duidelijk is dat coach Karl een team heeft neergezet dat elke wedstrijd hard werkt en voor elkaar door het vuur wil gaan. Er is een gebrek aan een absolute ster, maar daarentegen is het een van de diepste teams in de NBA. De Nuggets hebben op elke plek twee goede spelers staan. Door de eindsprint zijn de Nuggets tot 50 overwinningen gekomen wat goed is voor een vijfde plek in het westen en een ontmoeting met de Oklahoma City Thunder.

Symbool voor de Nuggets staat het feit dat er zeven spelers zijn die gemiddeld meer dan 10 punten per wedstrijd scoren. Het is een balans die boekdelen spreekt over zowel het ontbreken van één absolute ster als het hebben van hecht team dat de ball deelt en erg veel dreiging heeft vanuit meerdere hoeken.

Een x-factor voor de Nuggets is J.R. Smith. De shooting guard scoort dit seizoen gemiddeld 12,3 punten, maar is in staat om er zomaar 30 te maken. Het is een grillige speler en een grote dreiging vanaf de bank. Eerder dit seizoen scoorde hij nog 31 punten tegen de Detroit Pistons.

Naast Smith heeft het team van George Karl twee hele snelle point guards in Ty Lawson en Raymond Felton. Samen zijn ze dit seizoen goed voor 23,2 punten en 11,2 assists. Ook onderin hebben de Nuggets een sterke speler in Nenê. De Braziliaanse center maakte dit seizoen gemiddeld 14,5 punten en pakt daarbij 7,6 assists.

Hij en Kendrick Perkins liggen elkaar allesbehalve goed. Het zal dan ook erg interessant zijn om te zien hoe deze strijd onder de borden verloopt.

De Thunder zijn een moeilijke tegenstander voor de Nuggets. De aandacht zal uit moeten gaan naar Durant en Westbrook, twee all-stars die in staat zijn om veel punten op het bord te zetten. In het reguliere seizoen verloren de Nuggets drie van de vier ontmoetingen. Er is echter geen twijfel over de intenties van de Nuggets om met hard werk en team basketball voor een verassing te zorgen.

Foto: nugglove.com

Ook leuk om te lezen