Bryant zet zich in voor Chinese gemeenschap

Door

Los Angeles Lakers-superster Kobe Bryant zet zich de komende tijd in voor de Chinese gemeenschap in Los Angeles. Hij hoopt op deze manier een brug te zijn tussen het westen en China.

Zo bracht hij een bezoek aan middelbare scholieren die deelnemen aan een Chinees cultuur project op school dat wordt ondersteund door de Kobe Bryant charitable foundation. Bij dit project krijgen de leerlingen lessen in Mandarijn, Chinese kooklessen en Martial Arts lessen. Bryant werd volgens eigen zeggen met open armen ontvangen door de scholieren. ,,Ze waren heel vriendelijk en wilden heel graag het spelletje basketbal leren.”

150 studenten op 5 verschillende scholen nemen deel aan het project, dat ooit bedacht werd door Arnold Schwarzenegger om achtergestelde studenten extra kansen te bieden op academisch niveau.

De affectie van Bryant voor China komt ergens vandaan. Het shirt met zijn naam erop is het meest verkochte shirt in China en zijn reality show ‘Kobe’s Disciples’ trekt miljoenen kijkers.

De NBA heeft aangegeven dat zij willen uitbreiden naar China. Samen met de 2008 formatie van NBA China is de inzet van Kobe Bryant deel van het ondernemingsplan.

Marc Ganis, president van SportsCorp, geeft aan dat Bryants band met China versterkte, nadat de Amerikanen hem lieten vallen na het sexschandaal uit 2003. De ster werd gearresteerd op verdenking van verkrachting, maar werd nooit veroordeeld. Waar de Amerikaanse fans destijds niet zo blij met Bryant waren, werd hij steeds populairder in China. Mede dankzij zijn optreden in het Amerikaanse basketbalteam in 2008 in Bejing.

Susan Jain, professor Chinese taal aan de universiteit van Californië, geeft aan dat de inzet van Bryant van onschatbare waarde is door China en haar cultuur te promoten. ,,Het geeft deze kinderen de kans om in hun werk later de cultuur en de taal te gebruiken.”

Bryant geeft echter aan dat dit niet zijn beweegredenen zijn. Hij vindt het belangrijker dat kinderen leren dat er meer om hun heen is dan alleen de Verenigde Staten. ,,Kinderen moeten verder kunnen kijken dan de grens.” Iets wat hij leerde toen hij in Italie naar school ging toen zijn vader daar basketbal speelde.

Foto:

Ook leuk om te lezen