Virginia Tech onderuit tegen East Carolina

East Carolina v Virginia Tech

Vorige week zorgen de Virginia Tech Hokies nog voor de verrassing van de week door Ohio State te verslaan. Mede dankzij deze grote zege stonden ze nu als nummer 17 in de ranking. Dat de ene week de andere niet is werd de Hokies maar al te duidelijk. Virginia Tech stond deze week namelijk aan de andere kant van een upset. Ze verloren met 28-21 van East Carolina. Een herhaling van 2008 toen de Hokies in een vergelijkbare positie in de ranking ook vroeg in het seizoen verloren van East Carolina.

Dominant eerste kwart East Carolina
East Carolina pakte gelijk goed uit in het eerste kwart. Virginia Tech had de grootste moeite om de bal vooruit te krijgen en daar wist East Carolina optimaal van te profiteren. Na een kwartier keek Virginia Tech al tegen een 21-0 achterstand aan. De Hokies leken volledig in shock.

Het was de verdediging van Virginia Tech die als eerste opstond. Na overlopen te zijn in het eerste kwart speelden ze de rest van de wedstrijd vrijwel feilloos. Lang, heel lang was er geen doorkomen aan voor East Carolina. De aanval van de Hokies kon pas vlak voor rust iets terugdoen. De touchdown die Virginia Tech scoorde had echter nooit een touchdown mogen zijn. De bal raakte namelijk duidelijk de grond. Dankzij deze scheidsrechterlijke dwaling zochten beide teams met een 21-7 ruststand de kleedkamers op.

De onterechte touchdown van Virginia Tech

Spannend slot
Het duurde tot het laatste deel van het vierde kwart tot de aanval van Virginia Tech eindelijk los kwam. In vijf minuten tijd werden er twee touchdowns gescoord en tegen de verhouding in stond het anderhalve minuut voor tijd 21-21. East Carolina had het beste echter tot het einde bewaard.

East Carolina quarterback Shane Carden nam zijn team bij de hand en stak in een minuut het complete veld over. Met nog zestien seconden op de klok liep hij zelf vanaf de één yardlijn de enzone binnen voor de winnende touchdown. Carden speelde een indrukwekkende wedstrijd. Hij was naast de laatste rushing touchdown goed voor 427 passing yards en drie passing touchdowns.

Louisville onderuit in foutenfestijn
#21 Louisville zou wel even gaan winnen tegen het al jaren uitermate zwakke Virginia. Virginia had al bijna twee jaar geen wedstrijd in de ACC gewonnen en waren ook nu de grote underdog. In een waar foutenfestijn met in totaal zeven turnovers maakte Virginia tot ieders verrassing echter minder fouten.

Virginia stond op enig moment zelfs met 7-20 voor, maar zag Louisville zes minuten voor tijd alsnog voorbij komen. Met een compleet mislukte punt enkele minuten later gaf Louisville echter een uitstekende veldpositie weg aan Virginia. De fieldgoal die hiervan het gevolg was bracht de eindstand van 21-23 op het bord. Een wedstrijd voor Louisville om snel te vergeten.

De fans van Virginia zullen deze wedstrijd echter niet snel vergeten. Na jaren van ellende viel er eindelijk weer wat te vieren en dat deden ze in stijl door massaal het veld te bestormen.