‘Kevin Garnett gooit telefoons in de WC’

Door

garnett

In Minnesota wordt er met angst en enthousiasme gewacht op de terugkeer van Kevin Garnett. De 38-jarige forward werd vorige week door de Brooklyn Nets naar de Timberwolves gestuurd, de club die hem in 1995 draften. De fans waren enthousiast, de spelers denken daar anders over.

Een van de spelers die ‘bang’ is van Garnett is de winnaar van de Dunk Contest, Zach LaVine. De guard vertelde aan de lokale pers dat hij zijn plek in de kleedkamer aan Garnett bood, die daar gebruik van maakte tussen 1995 en 2007. “Ik heb hem verteld dat hij zijn plek terug mocht hebben, maar hij weigerde en zei dat hij een stoel verder ging zitten als hij terug kwam”, aldus LaVine. Garnett staat bekend om zijn intensiteit op het veld en is geen liefhebber van grappen tijdens het basketballen.

Telefoons in de WC
Gisteren konden de spelers van de Timberwolves nog genieten van hun vrijheid op het veld, maar vooral ook in de kleedkamer. Garnett zal vandaag pas arriveren bij het team. Een ongeschreven regel zal dan ingaan voor de spelers van Minnesota: Geen telefoons in de kleedkamer. Flip Saunders heeft zijn jonge ploeg daar al voor gewaarschuwd.

De coach werkte tien jaar samen met Garnett tijdens zijn eerste periode in Minnesota en kent zijn discipline in de kleedkamer heel goed. “Eén van mijn ervaren spelers vertelde zijn teamgenoten gisteren dat ze beter hun telefoon kunnen opbergen. Wanneer Garnett de kleedkamer binnenloopt en hij ziet je met een telefoon, dan gooit hij hem in het toilet.” Toch is het voor Saunders belangrijk om een speler als Garnett in de kleedkamer te hebben. De Minnesota Timberwolves hebben een jonge ploeg met veel potentie. KG kan met zijn ervaring ook voor discipline zorgen binnen de ploeg.

Saunders en Garnett willen team kopen
Daarnaast bestaat er een mogelijkheid dat Saunders en Garnett zelfs eigenaren worden van de Wolves. St. Paul Pioneers press maakte daar melding van. De twee heren zullen de komende twee jaar proberen een investeringsgroep bij elkaar te krijgen om de ploeg te kopen van huidige eigenaar Glen Taylor.

Garnett komt woensdag voor het eerst in actie wanneer de Timberwolves het in eigen huis opnemen tegen de Washington Wizards.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen