Brian Scalabrine van cultheld naar commentator

Door

Hij wilde best nog een jaar doorspelen, maar zoals hij zelf zegt: “There was zero interest. Not some, but zero.” De 11-jarige loopbaan van Brian Scalabrine is zo goed als over. De cultheld met het rossige haar wees een bod van coach Tom Thibodeau af om bij de Chicago Bulls in dienst te treden als assistent-coach. The White Mamba gaat zich nu richten op een carrière in de televisiewereld.

Scalabrine wordt de nieuwe color analist van Comcast Sports New England en gaat elf wedstrijden verslaan van de Boston Celtics. Hij haalde als speler vier keer de NBA Finals, twee keer in dienst van de New Jersey Nets en twee keer als een Celtic. De laatste twee seizoenen speelde Scalabrine voor de Bulls, al zat hij vaker in pak aan het einde van de bank, dan als speler op het veld.

The White Mamba was/is een populaire speler. Fans in Chicago gingen uit hun dak als Scalabrine voor wat garbage minuten in het veld kwam. Zelfs bij uitwedstrijden stonden de supporters op de banken. Hij had geen uitzonderlijke talenten, Scalabrine moest het juist hebben van zijn werklust.

Hieronder een mooi filmpje over The White Mamba

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen