It’s a Doan Deal?

Door

Shane Doan was de laatste van de unrestricted free agents van naam en faam die nog geen nieuw contract had voor het aankomende seizoen. Dat seizoen en de toekomst van zijn geliefde team in Arizona stonden op losse schroeven, maar terwijl een lock-out nu weer dichterbij dan ooit is lijken de Phoenix Coyotes gered. Koper is Greg Jamison en als zijn geld het team op zijn stek houdt, tekent Doan liefst voor 15 september bij.

Op die datum gaat namelijk de lock-out in als de spelersvakbond NHLPA en de teameigenaren niet spoedig tot een nieuwe CAO komen. Meer over die situatie kon je eerder al lezen op onze website en staat tevens in ons digitale magazine over twee weken. Het is voor Doan echter van belang voor die tijd te tekenen, omdat eventuele terugvordering van zijn salaris en gegarandeerde betalingen uit zijn nieuwe deal dan zwart op wit staan.

De geliefde Canadese right winger Shane Doan was een gewilde veteran player deze zomer. Een 35-jarige sterspeler die ’t klappen van de zweep kent en onuitputtelijke energie combineert met een neusje voor de goal. Zijn beste seizoen was 2007-2008, toen 28 doelpunten en 50 assists op zijn conto kwamen. Afgelopen jaar was hij met 22 treffers en 28 assists en nog 9 extra punten in de playoffs opnieuw belangrijk als aanvoerder van de Coyotes.

Bij die Coyotes heeft hij nu, tenzij de deal met Jamison last minute in het water valt, beloofd om bij te tekenen. Daarmee komt aan de geruchten die hem verbonden aan onder meer Philadelphia, New York (Rangers) en San Jose een eind en zijn alle grote free agents van de markt. De ogen van de NHL kunnen daarmee definitief gericht op het nieuwe seizoen. Als dat er komt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen