New York Rangers verslaan Buffalo Sabres

New York Rangers v Buffalo Sabres

De New York Rangers hadden weinig problemen met de Buffalo Sabres. In Buffalo wonnen de Rangers met 3-1 van het slechtste team van de NHL dit seizoen.

De Rangers zijn voorlopig niet meer dan een middenmoter in de Eastern Conference. Een overwinning tegen de hekkensluiter in de algehele NHL was dus wel een vereiste. Toch duurde het tot diep in de eerste periode voordat de Rangers op voorsprong kwamen. Rick Nash maakte met zijn vijfde goal van het seizoen de 1-0.

Beslissing
De tweede periode was doelpuntloos. In de derde periode verdubbelde Brad Richards op de powerplay de voorsprong voor de Rangers. Met nog zo’n vijf minuten te gaan gooide Mats Zuccarello de wedstrijd voor New York definitief in het slot door de 3-0 te maken.

Lundqvist
Rangers goalie Henrik Lundqvist tekende een dag eerder een contractverlening van zeven jaar met een waarde van bijna 60 miljoen dollar. Hij leek af te stevenen op een shutout, maar Tyler Ennis zorgde een kleine twee minuten voor tijd dat het niet zover kwam.

Buffalo blijft troosteloos onderaan staan in de Eastern Conference, waar New York met een achtste plaats zelfs weer iets omhoog mag kijken.