Hawks brengen series tegen Wings op 3-2

Door

Detroit Red Wings v Chicago Blackhawks - Game Five

Een clash tussen twee NHL-rivalen gaat gelukkig nog even door. De Chicago Blackhawks wisten gisteren game 5 te winnen tegen de Detroit Red Wings en mogen om die reden morgen in Detroit proberen om de series aan te laten komen op een alles beslissende game 7 in Chicago. Alhoewel de Blackhawks gisteren 4-1 wisten te winnen, bleven de Red Wings tot half in de tweede periode aardig bij, tot de powerplay-machine van Chicago begon te draaien…

In de tweede periode weten de Blackhawks namelijk maar liefst twee keer te scoren in de powerplay, en dat bleek een zeer effectief wapen. Met nog ongeveer zes minuten te spelen in de tweede periode ramt Duncan Keith de puck richting het net, en is het uiteindelijk Andrew Shaw die de puck zo van richting veranderd dat hij ook daadwerkelijk in dat net beland.  Twee minuten later, en weer een powerplay, is het raak voor Jonathan Toews. Op aangeven van Marian Hossa weet hij de puck via goalie Howard, het net in te krijgen.

En dat zitten de Blackhawks op rozen. In de derde periode weet Andrew Shaw nogmaals zijn naam op het scorebord te krijgen, dit keer op aangeven van Viktor Stalberg. Hiermee wordt de eindstand 4-1 en is game 6 een feit. En nu Chicago na een aantal games weer weet te scoren uit de powerplay en bovendien heeft laten zien het aantal eigen minuten op de strafbankje te kunnen beperken, lijkt dat een interessant potje hockey te gaan worden!

1 Reactie
  1. Rene van de Haar 10 jaar ago

    Ondertussen staat het alweer 3-3. GO HAWKS!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen