Predators schakelen Red Wings uit

Door

 

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De play-offrun van de Detroit Red Wings heeft dit seizoen maar kort geduurd. De elfvoudig winnaar van de Stanley Cup  moest om mee te blijven doen nog drie wedstrijden achtereen winnen tegen de Nashville Predators, maar in game vijf ging het al fout: het werd 2-1 voor de Predators, die zich daarmee plaatsen voor de volgende ronde.

Radulov

In de vijfde wedstrijd opende Alexender Radulov de score. De Rus, die na de trade deadline nog werd teruggehaald uit zijn vaderland, maakte zijn eerste doelpunt in deze play-offserie. In deze wedstrijd vervulden hij en David Legwand een hoofdrol. Legwand was de aangever bij het eerste doelpunt, bij de 2-1 waren de rollen omgedraaid.

Tussendoor had Jiri Hudler voor de 1-1 gezorgd. Na de 2-1 van Legwand probeerden de Red Wings er nog alles aan te doen om uitschakeling te voorkomen, maar kwamen niet verder dan het raken van de paal.

Derde periode

Ondanks dat deze serie de eerste is die afgelopen is, wil dat niet zeggen dat deze serie niet spannend is geweest. Het doelsaldo is +4 in het voordeel van de Predators. Opvallend daarbij is dat dit verschil volledig is gemaakt in de derde periode. De Predators maakten zeven doelpunten in de laatste twintig minuten, de Red Wings slechts drie. Voor de Red Wings is het de eerste keer sinds 2006 dat zij al zo vroeg uitgeschakeld worden.

Highlights

Detroit Red Wings (5) – Nashville Predators (4)

Aankomende nacht staan er twee Western Conference confrontaties op het programma. Om 01:30 vindt de opening face-off plaats in St. Louis. De Blues kunnen thuis, tegen de San Jose Sharks, de serie in hun beslissen; het staat nu 3-1. Die tussenstand staat ook op het bord in de serie Phoenix-Chicago. De Coyotes kunnen thuis de serie tot een einde brengen. Deze wedstrijd begint om 04:00.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen