Preview: NHL Conference Semi Finals

Door

New York Rangers v Washington Capitals - Game Seven

De laatste acht ploegen van de NHL Play-Offs zijn bekend en de Conference Semi Finals staan voor de deur. Afgelopen nacht werden de eerste twee wedstrijden al afgewerkt. Wie ontmoet wie en wanneer?

Tampa Bay Lightning @ Montreal Canadiens
De Canadiens ontdeden zich in zes wedstrijden van de Ottawa Senators. De Sens waren in een winning mood, maar het was niet voldoende tegen de ervaring en de breedte van de succesvolste franchise ooit in de NHL. Daarnaast draaien Carey Price (genomineerd voor de Hart Trophy en Vezina Trophy) en PK Subban (genomineerd voor de Norris Trophy) topseizoenen.

De Lightning hadden het een stuk moeilijker in de match-up met de Red Wings. Zij hadden de volle zeven wedstrijden nodig om zich te ontdoen van de club uit Detroit. Dat Ben Bishop in game 7 de nul hield belooft wat voor het goalie-duel tussen beide ploegen.

Interessant wordt het om te zien hoe Stamkos en Subban elkaar te lijf zullen gaan. Beide heren zijn jeugdvrienden uit Toronto.

De eerste wedstrijd is vannacht om 1.00 uur. De tweede is zondag om middernacht te zien.

Minnesota Wild @ Chicago Blackhawks
Voor de derde keer in drie jaar ontmoeten deze ploegen elkaar.  Hierdoor ontstaan mooie rivaliteiten. In de voorgaande twee ontmoetingen waren de Blackhawks de bovenliggende partij. Er zit dit seizoen echter weinig tussen deze Division Rivals. Slechts  twee punten op de ranglijst. En dit jaar kunnen de Wild vertrouwen op een onverwachte topgoalie met Devan Dubnyk. Van schietschijf in Edmonton en Glendale, Arizona naar Vezina finalist. Er is soms niet veel nodig om je carrière op de rit te krijgen. In dit geval een trade op 14 januari 2015.

De Minnesota Wild ontdeden zich relatief eenvoudig van titelkandidaat St. Louis Blues. De Blackhawks zullen daarom niet de fout maken door de ploeg van Mike Yeo te onderschatten.

Vannacht om 3.30 uur is de eerste wedstrijd. De tweede staat zondag om 2.30 op het programma.

Washington Capitals @ New York Rangers
Vorig jaar bereikten de Rangers onverwacht de Stanley Cup finale. De kans op een herhaling is aanwezig, want het team van Alain Vigneault is nog beter dan vorig jaar. Maar om weer drie play-offrondes te winnen moet wel alles op zijn plaats vallen. Gelukkig voor de Rangers is Yandle weer terug. De trade deadline aquisitie maakt een impact bij zijn nieuwe ploeg.

Om een ronde verder te komen moet nog wel even worden afgerekend met de Washington Capitals. En dat is nu net een team die dit jaar de boel op de rit lijkt te hebben. Braden Holtby is een zekere sluitpost. Evgeni Kuznetsov en  Joel Ward zorgen voor scores uit de tweede lijn. En belangrijker nog; Ovechkin scoort weer aan de lopende band.

De tweede wedstrijd is zaterdagavond om 18.30 uur.

Calgary Flames @ Anaheim Ducks
Wat heeft een New Kids on the Block concert te maken met de NHL Play-Offs? Niet veel. Behalve dat hierdoor de tweede wedstrijd tussen deze twee ploegen een dagje later is. Honda Center was op 2 mei al gereserveerd.

De Anaheim Ducks imponeerden met een eenvoudige 4-0 sweep van de Winnipeg Jets. De overstap van Ryan Kesler naar Anaheim lijkt daarmee een logische. De Flames hebben zich in de eerste ronde ook amper hoeven inspannen tegen de Vancouver Canucks. De snelheid en toughness van de mannen van Bob Hartley was teveel voor Sedin & co.

Afgelopen nacht was de eerste wedstrijd en daar werd al meteen duidelijk dat de Ducks zich niet zo eenvoudig aan de kant laten zetten als de ploeg uit Vancouver.Er is geen sprekender voorbeeld dan dit:

De tweede wedstrijd is zondag om 4.00 uur in Anaheim.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen