Blues boeken belangrijke zege tegen Blue Jackets

Door

Columbus Blue Jackets v St. Louis Blues

Met een overwinning hadden de Blue Jackets de Blues gepasseerd, maar door de 1-3 zege van de Blues is het gat tussen de nummer 8 en de nummer 9 (nu 10) gegroeid tot drie punten.

Belangrijk was ook dat de Blues de overwinning boekten in reguliere speeltijd en de Blue Jackets hiermee puntloos achter liet. De Blues hebben bovendien nog een wedstrijd te goed ten opzichte van de Oilers (9, 39 punten) en twee wedstrijden ten opzichte van de Blue Jackets (10, 39 punten).

Grote man achter de zege was Jake Allen. De doelman van de Blues stopte 26 schoten en hoefde enkel een doelpunt van Artem Anisimov toe te staan. De 1-1 van de Blue Jackets werd 9 seconden later alweer vervolgd door de 1-2 van David Backes. Patrik Berglund maakte een seconde voor het einde van de wedstrijd 1-3, het openingsdoelpunt was gescoord door Chris Stewart.

Hoewel ze vele spelers lieten gaan in aanloop naar de trade deadline, wonnen de San Jose Sharks in eigen huis hun zevende duel op rij. Twee doelpunten van Dan Boyle en Joe Pavelski in de derde periode waren genoeg voor een 1-2 zege. De Sharks staan nu vierde in de Western Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen