Blues te sterk voor koploper Canucks

Door

De St. Louis Blues hebben maandagavond voor een grote verrassing gezorgd door de Vancouver Canucks, momenteel het beste team van de NHL, te verslaan. St. Louis, dat de dertiende staat, houdt hiermee de achtste plaats, de laatste plek die aan het einde van het reguliere seizoen toegang biedt tot de play-offs, nog enigszins in zicht. Met nog zevenentwintig wedstrijden te gaan moeten de Blues een achterstand van zeven punten goedmaken.

De grote schlemiel van de avond was Canucks-goalie Roberto Luongo. Bij een stand van 1-1 in de eerste periode wilde hij de puck naar een ploeggenoot schuiven, maar raakte de puck maar half. Hierdoor kon Blues-center Alexander Steen de pass eenvoudig onderscheppen en de puck in het lege doel schieten. „De puck kwam op me af en ik dacht dat ik nog wel genoeg tijd had,” aldus Luongo. „Dit was duidelijk de verkeerde beslissing, want hij anticipeerde goed, waardoor hij mij dus te kijk zette.”

In de tweede periode wist St. Louis de voorsprong verder uit te breiden door een power play-goal van Patrik Berglund. Vancouver kwam in de laatste periode nog terug in de wedstrijd door een wrist shot van Jannik Hansen, maar verder liet de thuisploeg het niet komen. Hiervoor mogen de Blues hun goalie Jaroslav Halak (foto) wel dankbaar zijn, want met een aantal geweldige reddingen hield hij zijn ploeg op de been en de punten dus in St. Louis.

Deze nederlaag heeft verder geen negatieve gevolgen voor de Vancouver Canucks. Met eenentachtig punten gaat het Canadese team nog steeds soeverein aan de leiding in de Eastern Conference, want het verschil met de nummer twee, de Detroit Red Wings, bedraagt nog steeds zeven punten.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Blues en de Canucks:

Ook leuk om te lezen