Penguins simpel voorbij Capitals

Door

Pittsburgh Penguins v Washington Capitals

De Washington Capitals hebben in eigen huis verloren van hun nieuwe divisierivaal Pittsburgh Penguins. De gasten waren oppermachtig en wonnen eenvoudig met 4-0. De Penguins breiden hun voorsprong als koploper van de Metropolitan Division uit naar drie punten ten opzichte van de Capitals, die op een tweede plaats blijven staan.

De Penguins hadden al vroeg in de wedstrijd de overhand. Na een periode spelen stond er dankzij goals van Paul Martin en Beau Bennett een 2-0 voorsprong op het bord. Een verdiende voorsprong, de Penguins hadden veel de puck en gebruikten die tijd om veel op doel te schieten: 17-6.

Dat beeld werd in de tweede periode vrolijk voortgezet. Het aantal schoten was wederom ruim in het voordeel van de Penguins: 15-8. Gescoord werd er lange tijd niet, tot er met nog een ruime minuut op de klok een too many men penalty viel tegen de Capitals. Na een aanval met een fraai staaltje passing schoot Sidney Crosby uit een moeilijke hoek raak.

crosby goal

 

 

 

 

 

 

 

Die goal deed definitief het licht uit voor de Capitals, die in de derde periode weinig aanstalten maakten om nog een eretreffer te maken. James Neal scoorde nog wel voor een 4-0 eindstand. Opvallend was dat Evgeni Malkin weliswaar niet scoorde, maar bij alle vier de doelpunten op het ijs stond en twee assists noteerde.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Mike 9 jaar ago

    Pittsburgh doen het lekker zeg!

    • Jeroen Veenstra 9 jaar ago

      Qua punten gaat het lekker inderdaad, maar deze wedstrijd was geen graadmeter voor dit seizoen. Washington deed er nou niet alles aan om hier een echte wedstrijd van te maken. De dominantie in de Metropolitan Division ligt mijns inziens vooral aan de zwakte van andere teams, als de Penguins mee willen doen om de prijzen zal er nog wel een en ander moeten verbeteren.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen