Kraker in Philadelphia: Penguins vs Flyers

Door

Vannacht gaat het los in de NHL. De nummers 1 (Pittsburgh Penguins) en 2 (Philadelphia Flyers) van de NHL  staan dan voor de vierde keer dit seizoen tegenover elkaar. De lijstaanvoerder uit Pittsburgh is er alles aan gelegen om de wedstrijd in Philadelphia te winnen. Niet alleen wonnen de Flyers al twee van de drie voorgaande duels (beide in Pittsburgh) tussen beide teams, maar bij een eventuele nederlaag van de Penguins passeren de Flyers  hen op de ranglijst.

Het team uit Pittsburgh wist de laatste twaalf competitiewedstrijden winnend af te sluiten en geldt dan ook als lichte favoriet. Echter, ook de Flyers wonnen negen van de laatste tien duels. Statistieken wijzen dan ook uit dat beide teams momenteel goed op dreef zijn, mede daarom wordt een zeer spannende wedstrijd verwacht.

 Bij de Flyers is goalie Brian Boucher de man in vorm. In de laatste twee wedstrijden stopte de Flyers goalie liefst 66 van de 68 schoten die op hem werden afgevuurd. ,,Ik voel me goed en de pucks komen lekker op me af,” gaf de Flyers- goalie kort geleden aan in een persconferentie. 

Voor de Penguins is aanvoerder en superster Sidney Crosby(foto) de man in vorm. In de laatste achttien wedstrijden scoorde hij elke match minstens één punt (goal of assist). De Penguins zullen tevens Claude Giroux in de gaten willen houden. Giroux wist dit seizoen namelijk al drie keer een puck achter Penguins goalie Marc-Andre Fleury te schuiven. Tegenvaller voor de Penguins is de onzekerheid omtrent het mee kunnen spelen van Russische aanvaller Evgeni Malkin.

Vannacht om 1:00 Nederlandse tijd (live te volgen via ESPN America) zal de face off zijn in de thuishaven van de Flyers, het Wells Fargo Centre, dat zo goed als uitverkocht is. Dat het een kraker is om naar uit te kijken, bewijst het volgende filmpje.

Foto: hockey.alliance360.net

Ook leuk om te lezen