Blue Jackets en Stars doen goede zaken

Door

St. Louis Blues v Columbus Blue Jackets

In de nek-aan-nekrace die de strijd om een plek in de Western Conference play-offs heet hebben de Columbus Blue Jackets en de Dallas Stars goede zaken gedaan met overwinningen tegen de St. Louis Blues (1-4) en bij de Nashville Predators (5-2).

De Blues zetten in hun nederlaag wel een franchise record neer. De ploeg gaf al drie opeenvolgende wedstrijden geen doelpunt weg en verlengde die serie met 14:32, toen Cam Atkinson de 1-1 noteerde. De Blues gaven daarmee in totaal 215:56 geen doelpunt weg, het oude record stamde uit maart 2012 toen de ploeg 201:32 geen doelpunt tegen kreeg.

Toch moest de ploeg de punten aan de Blue Jackets laten, die Artem Anisimov, Ryan Johansen en Marian Gaborik de overige doelpunten zag maken.

De Dallas Stars stonden en staan op gelijke hoogte met de Blue Jackets dankzij een 5-2 zege. Ondanks de uitloop van vele bepalende spelers als Brenden Morrow, Jaromir Jagr en Derek Roy boekte de ploeg haar vierde zege op een rij. Rookie Alex Chiasson was met 2 doelpunten erg belangrijk voor de ploeg.

Divisiewinst

Beide ploegen liepen een punt in op de Detroit Red Wings, die na shootout verloren van de Chicago Blackhawks. Voor de Blackhawks betekende dit dat zij verzekerd zijn van winst in de Central Division. Rookie Brandon Saad scoorde in de shootout het beslissende doelpunt. De Blackhawks wisten dit seizoen al hun wedstrijden tegen de Original Six rivaal te winnen.

In de laatste westerlijke wedstrijd wisten de Calgary Flames na overtime de Phoenix Coyotes met 3-2 opzij te zetten. Mark Giordano maakte het beslissende doelpunt. De Flames blijven daarmee 14de en kansloos voor een plaats in de play-offs, de Coyotes pakken nog een punt en staan nu gelijk met de Blue Jackets en de Stars op plaats 9, 10 en 11 op twee punten achterstand ten opzichte van de Detroit Red Wings op plaats 8.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen