NHL Recaps: Eerste Leafs-goalie met shut-out in debuut

Garrett Sparks
Opnieuw een kalme nacht in de NHL met vier partijtjes. De twee teams uit New York mochten in eigen huis een wedstrijd afwerken. De Rangers ontvingen Carolina, terwijl de Islanders het opnamen tegen Colorado. Verder keken de kneusjes uit Edmonton en Toronto elkaar in de ogen en kregen we een topper uit de Pacific Division voorgeschoteld. Rowdy Van Grieken en Jens Demuynck overlopen met plezier de hoogtepunten van afgelopen nacht.

New York Islanders – Colorado Avalanche
nathan-mackinnon-evgeni-nabokov-andrew-macdonald-nhl-colorado-avalanche-new-york-islanders-850x560

In een wedstrijd waarin de Islanders enkel de tweede periode domineerden, maar daar geen enkel profijt uit konden haalden, werd het verschil in het laatste bedrijf gemaakt. New York liep tot 4-2 uit, waarna Holden met zijn eerste van het seizoen de spanning er nog even terug inbracht, maar met de empty netter van Strome konden de boeken dicht en stond de 5-3 overwinning vast. De Islanders klimmen hiermee naar een derde plek in de Metropolitan.

New York Rangers – Carolina Hurricanes
477960273_slide

Enkele kilometers verderop hoopten de Rangers dan weer hun kopppositie te heroveren. Geen sinecure als je drie maal na elkaar hebt verloren. Carolina bleek een taaie klant te zijn, Lundqvist had opnieuw zijn handen vol en kreeg geen moment rust. Gelukkig voor de Rangers waren ze nog eens dodelijk efficiënt en liepen ze al snel 2-0 uit. Verder hielden ze de hele wedstrijd de voorsprong vast en wonnen ze uiteindelijk met 4-3 van de Hurricanes. Na drie nederlagen op een rij nog eens een zege voor de mannen van Vigneault.

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers
186252794_slide

Twee teams die nu al jaren zich in de kelder van de NHL bevinden, namen het vannacht tegen elkaar op in het Air Canada Centre, namelijk de Maple Leafs (7-11-5) en de Oilers (8-14-2).

Al na ruim zes minuten gespeeld te hebben, was het Leo Komarov die op de powerplay de eerste goal van de wedstrijd maakte, in het voordeel van Toronto. Lang gebeurde er daarna niets op het scorebord, totdat de derde periode aanbrak. Nazem Kadri en Leo Komarov (empty net) troffen namelijk allebei nog doel voor de Maple Leafs, waardoor 3-0 de eindstand werd. Ster van de avond was Leafs-keeper Garret Sparks, die een shut-out had in zijn debuut vannacht.

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks
458724392_slide

De Ducks (8-11-5) zijn bezig aan hun inhaalslag in de Pacific, en de Canucks (9-8-7) moeten het volgende slachtoffer worden voor de club uit Anaheim.

De Ducks begonnen sterk, met een doelpunt voor Shawn Horcoff binnen anderhalve minuut. Drie seconden voor het einde van de periode benutte Rickard Rakell een powerplay voor Anaheim, wat een comfortable 2-0 voorsprong opleverde. De tweede periode bleef doelpuntloos, maar al snel vond Silfverberg alweer het net voor de Ducks in periode drie. Perry voegde nog de 4-0 toe voor Anaheim, waar John Gibson de shut-out had; 4-0.