Oilers verrassen met zege op Penguins

Door

De Edmonton Oilers hebben zondagavond een mooie overwinning behaald op de sterker geachte Pittsburgh Penguins. Toen de stand na de verlenging nog steeds 1-1 was, moest een shootout dus de beslissing brengen. Hierin toonde de thuisploeg zich het sterkst want via twee goals voor de Oilers en slechts een voor de Penguins won het slechtste team van vorig jaar zijn eerste wedstrijd van dit seizoen.

Alhoewel dit natuurlijk een knappe prestatie is van de ploeg van coach Tom Renney, ging het na afloop van de wedstrijd eigenlijk alleen maar over de goal van de Oilers tegen het einde van de wedstrijd. Deze gelijkmaker, Kris Letang had de bezoekers namelijk in de eerste periode op voorsprong gezet via een power play-goal, werd namelijk gescoord door het grootste talent uit de Oilers-organisatie, Ryan Nugent-Hopkins, die daarmee dus meteen wist te scoren in zijn NHL-debuut.

De eerste pick van de draft van 2011 bleef bijzonder bescheiden na zijn knappe prestatie en toonde zich een goede teamspeler: „Natuurlijk voel ik me geweldig en ben ik erg blij met deze goal, maar het mooiste is dat we deze belangrijke wedstrijd hebben gewonnen.”

De grote man aan de kant van de thuisploeg was goalie Devan Dubnyk, die zijn team met 33 reddingen gedurende de wedstrijd op de been hield. Renney was dan ook meer dan tevreden over zijn keeper maar ook over zijn defensie: „Dubnyk speelde een goede wedstrijd en was zeer solide. De Penguins creëerde niet al te veel grote kansen, wat natuurlijk een grote verdienste is voor de verdediging, maar waar nodig stond hij zijn mannetje. Het was een goede eerste wedstrijd.”

Ondanks de nederlaag keren de Penguins met een goed gevoel terug na een roadtrip van drie wedstrijd in West-Canada. De ploeg wist er namelijk twee te winnen (tegen de Vancouver Canucks en de Calgary Flames) en omdat de wedstrijd in Edmonton pas na een shootout verloren ging, verdienden de mannen van coach Dan Bylsma hier ook een punt mee.

„Ik ben zeker tevreden met de behaalde vijf punten in deze serie van lastige uitwedstrijden,” aldus de coach van de Penguins, die overigens zonder Evgeni Malkin aantraden vanwege een blessure. „We hebben veel moeten spelen de afgelopen dagen met drie wedstrijden in vier dagen en dan is het mooi om te zien dat er elke wedstrijd andere spelers opstonden om de boel op sleeptouw te nemen.”

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Edmonton Oilers en de Pittsburgh Penguins:

Foto: sports.nationalpost.com

3 Reacties
 1. Danny 11 jaar ago

  Ik mis in het verslag alleen dat de Penguins hun derde wedstrijd in vier dagen speelden en de Oilers hun eerste. Mede dat noch Malkin, Crosby en Fleury speelden wat toch aanzienlijk verschil is.

  Desalnietemin was het een mooie pot.

  Gr Danny (lijkt me duidelijk, een Pens-fan)

  • Danny 11 jaar ago

   Sorry, laatste stukje niet goed gelezen.

   ps: Oilers gaan nog heel lang genieten van Hall, Nugent-Hopkins, Eberle en Omark. Wat een talenten zijn dat zeg!

   • Ruud 11 jaar ago

    Goed dat het seizoen is weer begonnen! Heeft veel te lang geduurd…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen