Canadiens verpesten NHL-rentree Jets

De Winnipeg Jets zijn weer officieel terug in de NHL, maar zij hadden hun rentree waarschijnlijk iets anders voorgesteld. Afgelopen zondag kwamen de Montreal Canadiens namelijk op bezoek bij de Jets en zij bleken die dag te sterk voor de nieuwkomer: 1-5.

Voor een zeer fanatiek publiek in een uitverkocht MTS Centre begonnen de Canadiens uitstekend aan de wedstrijd. Met Montreals tweede schot van de wedstrijd opende Michael Cammalleri namelijk in de vierde minuut van de wedstrijd de score. Dit was overigens ook meteen een van de laatste wapenfeiten van de Canadiens-aanvaller, aangezien hij aan het einde van de openingsperiode naar de kant moest met een beenblessure.

Cammalleri’s goal was uiteindelijk al wel de beslissing, want de verkregen voorsprong werd in het restant van de wedstrijd niet meer weggegeven. In de tweede periode werd deze zelfs uitgebouwd want via een goal van Tomas Plekanec kwamen de bezoekers op 0-2.

In het begin van de derde periode was er toch reden voor juichen voor het thuispubliek. Middels het eerste doelpunt voor de nieuwe Jets, een backhand-goal van Nik Antropov, bracht het team van coach Claude Noel de spanning weer terug in de wedstrijd.

Deze spanning was echter van korte duur want via een power play-goal ruim twee minuten later gooide Yannick Weber de wedstrijd definitief in het slot. Uiteindelijk liep de score nog verder op via goals van Travis Moen en Max Pacioretty en was de eerste afstraffing voor de Jets al een feit.

Coach Noel was vooral onder de indruk van Canadiens-goalie Carey Price, die dertig reddingen verrichtte: „We hebben volgens mij toch nog best veel goede kansen gecreëerd,” aldus Noel. „Maar hun goalie was goed in vorm vandaag. Zodra hij een rebound weggaf, stond hij ook direct klaar voor het tweede of derde schot. De volgende wedstrijd moeten we toch echt beter omgaan met deze rebounds.”

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Winnipeg Jets en de Montreal Canadiens: