Islanders bemachtigen rechten Ehrhoff

Door

Eerder berichtten we al dat de Vancouver Canucks na de verlenging van het contract van Kevin Bieksa nog met twee verdedigers zaten die vanaf 1 juli een free agent zouden worden. Met betrekking tot een van die twee verdedigers heeft de club uiteindelijk eieren voor zijn geld gekozen door de rechten op Christian Ehrhoff te traden met de New York Islanders voor een pick in de vierde ronde van de draft van 2012.

De Canucks hebben nog wel verschillende pogingen ondernomen om de 28-jarige verdediger langer aan hen te binden, maar in tegenstelling tot Bieksa nam Ehrhoff geen genoegen met wat de club hem bood voor een langer verblijf. Hierdoor besloot men dus om zijn rechten te traden.

Door het vertrek van Ehrhoff verliest de Stanley Cup-finalist van afgelopen seizoen een belangrijke aanvallende verdediger. De speler kende het afgelopen seizoen namelijk een zeer goed jaar met veertien goals en zesendertig goals in negenenzeventig wedstrijden. Daarnaast was hij in de play-offs goed voor twee goals en tien assists in drieëntwintig wedstrijden.

Het kan een lastig verhaal worden voor de Canucks om Ehrhoff te vervangen, al denkt General manager Mike Gillis dat zijn club de mogelijke opvolger wellicht al in huis heeft: „Ik denk dat Keith Ballard volgend seizoen een belangrijke speler voor ons gaat worden. Daarnaast kan Chris Tanev laten zien wat hij waard is, meer minuten gaan maken en een actievere rol op zich gaan nemen.”

Gillis heeft ook Sami Salo, de overgebleven verdediger die vanaf aanstaande vrijdag een free agent kan zijn, nog niet uit zijn hoofd gezet: „ Ik hoop dat we Sami voor volgend seizoen kunnen behouden en dat hij dan meer wedstrijden in actie kan komen dan het afgelopen jaar. Verder weet ik ook niet of er een andere verdediger in de markt is die ons vooruit kan helpen. Daarvoor moet we eerst gaan kijken wie er allemaal beschikbaar zijn.”

Wat de Islanders betreft, die hebben nu twee dagen om tot een overeenkomst te komen met de beste offensieve verdediger die vanaf 1 juli in de free agent-markt te vinden zou zijn. De club heeft in ieder geval voldoende financiële ruimte aangezien ze nog ongeveer zeventwintig miljoen dollar onder de salary cap zitten. Met deze zet laten de Islanders zien dat ze waarschijnlijk meer geld aan hun team gaan besteden dan in voorgaande jaren.

Dat het snel kan gaan in de NHL-wereld, bleek wel een dag nadat dit bericht eigenlijk is geschreven. De Islanders hadden namelijk een ultimatum gesteld aan de contractbesprekingen en dat liep op woensdag om 17.00 plaatselijke tijd af. De club uit New York had een goed bod neergelegd bij de Duitse verdediger, volgens general manager Garth Snow significant beter dan het vijfjarige contract ter waarde van drieëntwintig miljoen dollar dat collega-verdediger Kevin Bieksa van de Vancouver Canucks had gekregen.

Ehrhoff ging hier echter niet op in, waardoor de Islanders uiteindelijk besloten om de rechten op de speler weer te traden met een andere club. Deze club is uiteindelijk de Buffalo Sabres geworden die hiervoor in ruil hun pick in de vierde ronde van de draft van 2012 moesten afstaan. De Sabres hebben nu tot vrijdag 12.00 om tot een akkoord te komen met Ehrhoff, want vanaf dan is hij een free agent en kunnen andere teams zich in de strijd om de verdediger gaan mengen.

Foto: dobberhockey.com

 

Ook leuk om te lezen