Sharks in overtime langs Penguins

Door

De San Jose Sharks hebben woensdagavond laten zien dat ze een goede outsider zijn voor het winnen van de Stanley Cup. Nadat zij een dag eerder in Detroit de Red Wings hadden verslagen, was het nu de beurt aan de Pittsburgh Penguins om een thuisnederlaag te leiden tegen in blakende vorm verkerende Sharks.

Natuurlijk zijn de Penguins verzwakt door blessures, maar nog steeds is het een prestatie van formaat van de mannen van coach Todd McLellan om in deze twee zware uitwedstrijden de volle buit binnen te halen.

In Pittsburgh was het de thuisploeg die in de eerste periode de ban brak door een doelpunt van Tyler Kennedy. Vroeg in het tweede bedrijf trokken de Sharks de stand echter weer gelijk doordat Logan Couture kon profiteren een power play-situatie.

In de derde periode leek Patrick Marleau de wedstrijd te beslissen voor de bezoekers toen hij zijn drieëntwintigste goal maakte. De 1-2 stand bleef namelijk lang staan, totdat coach Dan Bylsma van de Penguins besloot om zijn wederom uitblinkende keeper Marc-Andre Fleury van het ijs te halen ten faveure van een extra aanvaller.

Deze alles-of-niets-tactiek sorteerde effect want Kennedy wist met zijn tweede doelpunt van de avond een verlenging af te dwingen.

In overtime wist Fleury zijn team eerst nog op de been te houden door een inzet van Marleau te keren na slordig puckverlies van de nieuwe aanwinst Matt Niskanen. Echter, met nog vier seconden op de klok werd de wedstrijd alsnog beslist toen wederom Marleau met een wrist shot de Pittsburgh-goalie het nakijken gaf.

Met deze vijfde overwinning op rij nemen de Sharks de koppositie in de Pacific Division en de derde plek in de Western Conference over van de Phoenix Coyotes wier winning streak woensdag werd beëindigd door de Tampa Bay Lightning. De Penguins blijven ondanks deze nederlaag vierde in de Eastern Conference.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Penguins en de Sharks.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen