MLS Recap: Seattle en Vancouver gelijk in spektakelstuk

De Vancouver Whitecaps en de Seattle Sounders hebben er in het BC Place stadion een ware voetbalshow van gemaakt. In Vancouver eindigde de wedstrijd in een 2-2 eindstand. Met de uitslag komt Seattle op de derde plek in de Western Conference met 23 punten uit elf wedstrijden. De recente nieuwekomer Vancouver volgt knap op vijf punten en staat daarmee op een vierde plek.

Vancouver opende de wedstrijd goed. Bij winst kon de ploeg tot op twee punten van Seattle komen, dus er was voldoende om voor te strijden. Via Le Toux kreeg de thuisclub de eerste grote mogelijkheid. Hij troefde de Sounders verdediging af en snelde af op het vijandelijke doel. Het was aan keeper Meredith te danken dat de nul even bleef staan. Hij dook goed op de bal toen hij snel uit zijn goal kwam.

Vier minuten later was het alsnog raak voor Vancouver. Alain Rochat stoomde op vanaf de linkerkant. Hij liet zijn tegenstanders achter zich en daarmee creëerde hij ruimte voor zijn medespelers. Hij had voor het doel dan ook zeker drie teamgenoten om de bal op af te geven. Hij koos voor zijn eigen kans. Succesvol, want hij passeerde Meredith in de verre hoek.

Na de eerste goal lag het initiatief bij Vancouver. Kansen kreeg de ploeg dan ook genoeg. Zo was middenvelder Salgado de defensie van de uitploeg te sterk af waarna hij net voorlangs schoot.

De rust had echter wonderen gedaan voor de Sounders. Nog maar nauwelijks teruggekeerd uit de kleedkamers was het 1-1. Na een goed uitgespeelde aanval kopte Eddie Johnson raak uit een voorzet van Mauro Rosales.

Twee minuten na de goal had Rosales zelf de stand al naar 2-1 kunnen tillen. Na een scrimmage in het strafschopgebied voor de Vancouver-goal schoot hij van dichtbij op het doel, maar keeper Cannon voorkwam met een reflex een achterstand. Het spelbeeld kantelde in het voordeel van Seattle en via Montero en opnieuw Rosales was het ensemble dichtbij de voorsprong

Het echte spektakel van de tweede helft begon pas in de slotfase. Drie minuten na zijn invalbeurt scoorde Sanvezzo met een toevalstreffer. Een vrije trap vanaf rechts draaide in richting het doel en werd door niemand meer beroerd, waardoor Meredith op het verkeerde been stond. Met nog acht minuten op de klok leek het spaarzame gevaarlijke moment de beslissing te zijn geweest.

Dat was het niet. In de allerlaatste minuut gaf Meredith nog een lange bal naar voren. Eddie Johnson kopte goed door, waarna Freddy Montero de bal controleerde, twee man uitspeelde en uit stand de gelijkmaker binnenschoot.

<object width=”620″ height=”349″ id=”cf2535foi” name=”cf2535fon” classid=”clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″><param name=”movie” value=”http://p.mlssoccer.com/SAu5a/video/989669/989669_2012-05-19-194509.640hq.mp4″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”><embed width=”620″ height=”349″ src=”http://p.mlssoccer.com/SAu5a/video/989669/989669_2012-05-19-194509.640hq.mp4″ id=”cf2535fei” name=”cf2535fen” type=”application/x-shockwave-flash” allowFullScreen=”true” allowScriptAccess=”always” /></object>

New England Revolution – Houstond Dynamo, 2-2

DC United – Toronto FC, 3-1

Montreal Impact – New York Red Bulls, 1-2

FC Dallas – Philadelphia Union, 1-1

Colorado Rapids – Sporting Kansas City, 2-2

Chivas USA – Los Angeles Galaxy, 1-0

San Jose Earthquakes – Columbus Crew, 1-1