San Francisco Giants winnen ook tweede duel

Door

Opnieuw ontplofte het AT&T Park. De San Francisco Giants zijn de World Series goed gestart. Ook het tweede duel wist de ploeg van Bruce Bochy in winst om te zetten. De kampioen van 2010 zegevierde donderdag met 2-0. Dat is nu ook de stand in de finaleseries.

Madison Bumgarner was de Justin Verlander voor de thuisploeg. Hij heerste als een vorst op de heuvel, zoals de ace van de Tigers dat normaal gesproken altijd doet. Bochy liet hem zeven shutout innings staan.

De toch niet misselijke slagploeg van Detroit kwam er totaal niet aan te pas. Alleen Omar Infante en Delmon Young wisten met een hit op het honk te komen. Verder zette Bumgarner zelf twee keer een Tiger op één met vierwijd en raakte hij Prince Fielder met een pitch. Meer dan dat was het aanvallend niet wat de bezoekers konden brengen.

Bumgarner gooide in totaal 86 ballen en was goed voor 8 strikeouts. Reliever Santiago Casilla en closer Sergio Romo pakten vervolgens respectievelijk een vlekkeloze hold en save.

Zelf kwam de thuisploeg pas laat op het scorebord, want ook Detroit-pitcher Doug Fister presteerde in zes innings naar behoren. In de zevende inning werd het 1-0. Hunter Pence bereikte de thuisplaat en was een inning later goed voor een RBI. Op z’n bases-loaded sacrifice fly bepaalde Angel Pagan de eindstand.

Zaterdag staat game 3 op het schema. Dan is Detroit het decor van de World Series.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen