MLS Recap (2): Red Bulls starten met verlies, Houston wint wel

FC Dallas – New York Red Bulls

De New York Red Bulls zijn de competitie niet goed begonnen. De ploeg ging in en tegen Dallas met 2-1 onderuit. De Red Bulls kwamen geen moment in aanmerking voor meer dan een nederlaag. Pas in de slotfase, met supersub Kenny Cooper binnen de lijnen, zorgde New York pas voor enig gevaar. Meer dan de aansluitingstreffer van de ingevallen Cooper leverde dat niet op.

Al na tien minuten opende Dallas de score na ongelukkig uitverdedigen van New Yorker Holgersson. Hij wilde de bal wegschieten, maar via via kwam de bal voor de voeten van Zach Loyd. De Dallas-speler twijfelde niet en schoot de bal keurig in het goal. In het vervolg van de eerste helft was het aan keeper Meara te danken dat de Red Bulls niet verder achterop raakten.

Het enige moment dat New York daar tegenover kon stellen was een slimmigheidje van Thierry Henry. De Fransman mocht op ongeveer twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Terwijl de defensie van de thuisploeg de muur nog organiseerde, prikte de aanvaller de bal precies langs die muur. Dallas-keeper Kevin Hartman stond aan de grond genageld, maar de poging van Henry eindigde op de paal.

In de tweede helft ging Dallas vrolijk verder met kansen creëren. Schrijnend was dat de tweede goal van de thuisploeg opnieuw viel uit slordig balverlies van de Red Bulls. Roy Miller speelde een bal links op het middenveld zo in de voeten van Pérez. De nieuwkomer gaf een goede pass op Villar. De spits dook alleen op voor het doel van New York en stifte de bal slim over Meara heen.

Pas met het inbrengen van de van Portland Timbers overgekomen Kenny Cooper kwam er wat vuur in het spel van het uitteam. Na een mooie pass scoorde ook Cooper met een subtiel lobje. De treffer gaf New York nog hoop, maar meer zat er niet in voor de ploeg.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen FC Dallas en New York Red Bulls

Chivas USA – Houston Dynamo

In een wedstrijd die op een bloedeloze nul-nul leek uit te lopen heeft Houston Dynamo in de slotminuut toch nog de volle buit weten te scoren. Uit bij Chivas was verdediger André Hainault de matchwinner.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang in het Home Depot Center van Chivas. In de eerste vielen er slechts twee kansen te noteren, beide ploegen kregen er een. De eerste was voor Houston Dynamo; na een mooie dieptepass dook spits Bruin alleen voor de keeper op. Waar hij de hoeken voor het uitzoeken had, schoot hij de bal recht op keeper Dan Kennedy.

Vlak voor rust kreeg ook Chivas kans op een goal. Uit een corner volleerde spits Angel behendig, maar zijn inzet werd gestopt door het aluminium van de paal. Het was een van de weinige wapenfeiten van de thuisploeg in een wedstrijd waarin geen van de ploegen ook maar een punt had mogen verdienen.

Toch kwam er de winst voor Dynamo. Een klein slotoffensiefje werd beloond met een treffer van Hainault de verdediger kreeg de bal per ongeluk in zijn voeten na een gekraakt schot van Adam Moffat. De Canadees bleef rustig voor het goal en schoof met links de bal netjes in de verre hoek: 0-1.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen Chivas USA en Houston Dynamo