J.T. Miller goud waard in thuisdebuut als Ranger

Door

USA Hockey Junior Evaluation Camp - USA v Finland

De New York Rangers hebben met een 4-1 overwinning tegen de New York Islanders diezelfde ploeg ingehaald op de ranglijst. De Pittsburgh Penguins maakten geen fout tegen hekkensluiter Washington Capitals (5-2) en de New Jersey Devils wonnen het topduel tegen de Tampa Bay Lightning met 4-2.

Glansrijk thuisdebuut

J.T. Miller speelde pas zijn tweede wedstrijd in de NHL en maakte zijn debuut in Madison Square Garden, maar zal zijn thuisdebuut niet snel vergeten. De jonge center was met twee doelpunten zeer belangrijk voor zijn ploeg. Opmerkelijk moment in de wedstrijd was dat journalist John Giannone een puck in zijn gezicht kreeg geschoten van Marc Staal.

Divisiegenoot Pittsburgh Penguins had aan een sterke tweede periode voldoende om de Washington Capitals opzij te zetten. De Capitals vonden in periode 1 en 3 éénmaal het net, de Penguins in periode 2 liefst 5 maal. Ook de New Jersey Devils wonnen dankzij hun sterke PK tegen de Tampa Bay Lightning, de Philadelphia Flyers blijven ploeteren met een 3-2 nederlaag na shootout in eigen huis tegen de Florida Panthers.

In de Southeast Division wonnen naast de Panthers ook de Hurricanes (3-2 na overtime tegen de Senators) terwijl de Jets het hoofd moesten buigen voor de Maple Leafs (3-2). Thomas Vanek maakte 1,9 seconden voor het einde van de wedstrijd 4-4 en daarna waren de Buffalo Sabres in de shootout uiteindelijk te sterk voor de Montreal Canadiens.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen