Gregg Williams naar Titans na opheffing schorsing

Door

Pittsburgh Steelers v New Orleans SaintsDe NFL heeft Gregg Williams opnieuw geïnstalleerd na de schorsing voor zijn rol in New Orleans’ bounty schandaal en de Titans hebben hem nu toegevoegd aan hun coaching staff. De schorsing werd donderdag opgeheven door de NFL en die keurden nog diezelfde dag het contract van Tennessee met Williams als senior assistant coach voor de defense goed. In een statement zei Commissioner Roger Goodell dat er diverse reden zijn voor het opheffen van de schorsing. Onder andere het erkennen van volledige verantwoordelijkheid door Williams weegt mee.

Bounty Gate
Williams, die afgelopen maart geschorst werd, is de laatste persoon die betrokken was bij het schandaal, die weer toegelaten is tot de league. New Orleans coach Sean Payton kreeg het goede nieuws afgelopen 22 januari te horen. Saints general manager Mickey Loomis was geschorst voor acht wedstrijden en assistent head coach Joe Vitt voor zes. Vier huidige of ondertussen voormalige Saints spelers kregen ook straf na een onderzoek dat zich fixeerde op geldbeloningen voor key plays, waaronder big hits. Die straffen werden uiteindelijk geschrapt.

Terugkeer
Williams coachte de Saints tussen 2009 en 2011 en werd als defensive coordinator door de St. Louis Rams gehuurd in januari 2012, voordat hij geschorst werd. Williams mocht sinds het begin van de play-offs al uitkijken naar een nieuwe baan, en keert nu dus terug bij het team waar hij ooit begon in 1990. Titans coach Mike Munchak heeft veel vertrouwen in zijn nieuwe collega: “Hij brengt een gigantische hoeveelheid defensieve kennis en energie naar onze staf. We hebben desondanks goed nagedacht en hebben hem uiteindelijk gevraagd.”

Succes?
Hoe deze move uitpakt moeten we nog zien, maar Munchak zal komend seizoen in een must-win situatie komen in zijn derde seizoen als head coach. De Titans misten de play-offs in zijn eerste seizoen door een tiebraker in 2011, en dit seizoen eindigde in een teleurstellend 6-10 record. Fans zijn niet blij met het aanblijven van Jerry Gray als coordinator, aangezien Tennessee een negatief franchise record neerzette met het toestaan van 471 punten. De hulp van Williams is dus zeer gewenst om tijdens preseason al een basis te leggen voor eindelijk weer eens wat succes voor de Titans.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen