Heat thuis onderuit tegen Bulls

Door

Chicago Bulls v Miami HeatChicago Bulls @ Miami Heat, 96-89

En weer een nederlaag voor Miami. Nee, de Heat hebben de kampioensvorm nog niet te pakken. Maar het lijkt voornamelijk een kwestie van nonchalance. Naarmate de play-offs dichterbij komen zal het spel ook wel beter worden, waarschijnlijk. Hoe dan ook, de Bulls profiteerden optimaal en versloegen de conference-rivaal in Florida. Met dank aan Carlos Boozer die met 27 punten en 12 rebounds een knappe wedstrijd speelde.

LeBron James was natuurlijk weer belangrijk voor de Heat met 30 punten (hij nam slechts veertien schoten, maar raakte 13 van zijn 16 vrije worpen) en Dwyane Wade maakte 22 punten. Vanaf de bank was er echter maar weinig activiteit en Miami kreeg slechts veertien punten. De Bulls-bank was goed voor 33 punten. Daarnaast was rebounden wederom een probleem voor de Heat. Miami pakte slechts 28 rebounds tegen 48 van de Bulls.

Een vraag: als de Bulls nu al doen wat ze doen, hoe goed kunnen ze dan zijn als Derrick Rose terugkeert in de startopstelling.

Brooklyn Nets @ Washington Wizards, 115-113 2OT

In een duel waar geen einde aan leek te komen was het Joe Johnson die de Nets met 0.7 seconden in de tweede verlenging de zege bezorgde. Brook Lopez speelde wederom op All-Star niveau met 27 punten en 13 rebound, Deron Williams scoorde 24 punten en gaf 10 assists. Bij de Wizards was rookie Bradley Beal op dreef met 24 punten terwijl Jordan Crawford goed was voor 23 punten.

Indiana Pacers @ Boston Celtics, 75-94

Welkom Celtics-defense. Na een verliesreeks van vier nederlagen was daar eindelijk weer het vertrouwde spel van Boston. De Pacers werkten weliswaar gewillig mee, maar het schotpercentage van 31 procent had veelal te maken met de sterke verdediging van de Celts. Rajon Rondo en Kevin Garnett maakten beiden 18 punten. Bij de Pacers presteerde alleen Tyler Hansbrough met 19 punten naar behoren. Paul George en David West combineerden voor een schokkend slechte 8 op 36 schoten.

Sacramento Kings @ Toronto Raptors, 105-96

De Kings legden de Raptors in het derde kwart over de knie met 28-10 en dat bleek voldoende voor de zege. Het zwarte schaap van de Kings DaMarcus Cousins speelde een ijzersterk duel met 31 punten en 20 rebounds. Bij de Raptors moesten de scores voornamelijk van de bankspelers komen met Kyle Lowry (24 punten) en Alan Anderson (20 punten). Zij konden echter het passieve spel van de starters niet opvangen.

Atlanta Hawks @ Detroit Pistons, 84-85

De Hawks moesten op bezoek in Detroit hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Met dank aan de bankspelers, die voor de Pistons 41 punten scoorden en bij de Hawks niet verder kwamen dan 14 punten. Josh Smith maakte 20 punten en Al Horford voegde 18 punten en 15 rebounds toe, maar kwamen net een play tekort voor de zege. Lou Williams miste in de buzzer een driepunter (afgeketst op het backboard) die Atlanta de zege had gegeven.

Cleveland Cavaliers @ Charlotte Bobcats, 106-104

In een gevecht tussen twee van de slechtste teams in de league was het Cleveland dat net aan het langste eind trok. Kyrie Irving, wie anders, maakte met een seconde op de klok de beslissende score. Gerald Henderson kreeg vervolgens nog een  kans op de zege voor de Bobcats, maar zijn verre driepunter viel niet. Irving was goed voor 33 punten. Ben Gordon was vanaf de reservebank met 27 punten topscorer van Charlotte.

Ook leuk om te lezen