NBA Update: Stoudemire geopereerd, Bass op zwemles

Door

New York Knicks v Boston Celtics  - Game Four

Amar’e Stoudemire is deze zomer voor de derde maal in twaalf maanden tijd onder het mes geweest voor een operatie aan zijn knie. The Daily News meldt dat de power forward in juli opnieuw bij een ziekenhuis moest inchecken voor een operatie, die zijn knie heeft ‘schoon gemaakt’. Hoewel het geen grote ingreep is belooft het weinig goeds. Stoudemire speelde vorig seizoen slechts 29 wedstrijden voor de New York Knicks. In die duels kwam hij dikwijls van de bank en speelde hij streng gelimiteerde minuten om een terugslag te voorkomen.

Stoudemire gaat dit jaar zijn vierde contractjaar in bij de Knicks. Daarvoor speelde hij bij de Phoenix Suns, die hem niet het grote 100 miljoen dollar contract wilde geven dat hij nu heeft. De medische staf van de Suns voorspelden destijds al fysieke problemen bij STAT in zijn derde contract jaar. Ze bleken gelijk te hebben want vorig seizoen werden beide knieën geopereerd. Het lijkt niet aannemelijk dat de Knicks dit jaar nog All Star-waardige statlines van hem mogen verwachten.

Pau heeft vertrouwen in eigen kunnen Utah Jazz v Los Angeles Lakers

Pau Gasol heeft net als Stoudemire een seizoen achter de rug dat hij liever snel wil vergeten. De Spanjaard scoorde met 13.7 punten het laagste gemiddelde in zijn loopbaan. Daarnaast schoot hij slechts 46,6 % van zijn schoten raak. Verder zag hij zijn Los Angeles Lakers het hele seizoen kwakkelen en raakte hij geblesseerd aan beide knieën, waarvan hij nog steeds herstellende is. Toch ziet Gasol de toekomst rooskleurig in. Het ziet er namelijk naar uit dat hij weer op zijn favoriete plekje mag spelen, namelijk center. De afgelopen jaren speelde hij vooral power forward, achter Andrew Bynum en Dwight Howard.

“Ik zit in een positie waardoor ik weer dichterbij de ring kan spelen. Op de center-positie voel ik me beter en speel ik met meer vertrouwen. Ik ben er zeker van dat ik effectiever zal spelen en mijn team kan helpen”, sprak de oudste van de Gasol broers uit tegenover ESPN. Zijn trainer noemde hem en passant de meeste getalenteerde speler in de league onder de big men.

D’Antoni en Buss maken het goed

Mike D’Antoni was gisteren zelf ook onderwerp in een nieuwsbericht. De coach is weer vriendjes met Vice President Jeannie Buss. De Italiaan voelde zich aangevallen in het boek ‘Laker Girl’, dat van haar hand kwam. Daarin stelde ze dat haar overleden vader Jerry Buss niet hem, maar Phil Jackson vorig jaar had moet worden aanstellen na het ontslag van Mike Brown.  D’Antoni kon die uitspraak niet echt waarderen.

“We hebben gepraat en we zitten nu weer in het zelfde team. Het was even moeilijk omdat er zoveel gebeurde. Het overlijden van Buss, de matige chemie in het team. Er was van alles aan de hand. Het gaat nu weer de goede kant op”, vertelde D’Antoni Yahoo!.

‘Spoelstra verlengt contract bij Heat’

Volgens diverse bronnen is hoofdcoach Erik Spoelstra dichtbij een nieuw contract dat hem een langere tijd aan de Heat zal binden. De komende dagen zal er meer informatie volgen. De verwachting is dat de deal publiekelijk kenbaar wordt gemaakt voor de start van trainingskamp in de Bahama’s deze week.

Juwan Howard blijft toch betrokken bij de Miami Heat. De 40-jarige forward maakt de stap van speler naar assistent coach. Howard kreeg de laatste jaren slechts sporadisch minuten bij de huidige kampioen, maar werd door LeBron James meerdere malen geprezen als teamspeler en kracht in de kleedkamer. In zijn nieuwe rol zal de ontwikkeling van spelers centraal staan.

Bass op zwemles

Brandon Bass kan, anders dan zijn achternaam doet vermoeden, niet zwemmen. Aan de Boston Globe vertelde hij deze week dat zijn zoontje van zes jaar de eerste Bass in de familie is die leert zwemmen. “Als ze mij in de oceaan zouden gooien, verdrink ik.”

Bass heeft echter besloten daar verandering in te brengen. Met tien jongere lotgenoten zit zijn eerste zwemles er inmiddels op en daar is gelukkig beeld van:
Bruins-capitals

Deze week beginnen veel teams officieel met trainen. De spelers hebben er zin in. En wij ook!

 

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen