AL Tiebreaker: Rangers activeren dopingzondaar Cruz

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v Texas Rangers v Texas RangersDe Texas Rangers activeren outfielder Nelson Cruz voor de American League Tiebreaker tegen de Tampa Bay Rays. De winnaar van dit duel neemt het woensdag in de AL Wild Card Game op tegen de Cleveland Indians. De 33-jarige Cruz heeft een schorsing van 50 wedstrijden achter de rug vanwege zijn rol in de Biogenesis zaak.

Thuisvoordeel
Extra Baseball na 162 wedstrijden in het reguliere seizoen in Arlington. De Rangers starten met lefty Martin Perez op de heuvel. De kandidaat voor AL Rookie of the Year noteerde dit seizoen in negentien starts een 3.55 ERA, 4.21 FIP met een 116 ERA+ (aangepast aan ballpark waar 100 het gemiddelde is). De Rangers en de 22-jarige Perez kunnen hoop putten uit de statistieken van het thuisvoordeel. Sinds 1995 zijn er zes one-game tiebreakers geweest en de thuisploeg won vijf van de zes wedstrijden.

De Rays sturen ook een southpaw op de heuvel. 2012 AL Cy Young Award winnaar David Price moet de ploeg naar de Wild Card Game gaan leiden. “Zonder twijfel mijn belangrijkste wedstrijd van het jaar”, meent Price die geen succesvol verleden kent in Texas:

Impact Cruz
Cruz is beschikbaar voor Rangers’ manager Ron Washington, mocht hij hem nodig hebben. En waarom ook niet? De Dominicaan heeft een .317 slaggemiddelde, .387 on-base percentage en .578 slugging percentage tegen linkshandige pitchers over de laatste vier seizoenen. Cruz slaat .290 van het veld met vijf home runs in 100 slagbeurten tegen leftys in 2013. Teamgenoot Elvis Andrus ziet het wel zitten:

De Tiebreaker tussen de Rangers en de Rays begint komende nacht 02.07 uur NL-tijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen