Celtics in eigen huis te sterk voor Lakers

Door

1recap1

Los Angeles Lakers @ Boston Celtics 95-116

De Lakers hadden van hun laatste 7 wedstrijden er maar liefst 6 van gewonnen, dat is toch iets wat we zelden van de Lakers zien dit seizoen. Maar ze konden er geen 7 gewonnen wedstrijden van maken. In het TD Garden waren de Boston Celtics te sterk voor de supersterren uit LA. Wat wel gezegd moet worden is dat Pau Gasol niet meedeed in de wedstrijd door een blessure. De PF heeft namelijk zijn bindweefselband in zijn voet gescheurd en is hier 6 tot 8 weken zoet mee. Ook Dwight Howard was nog niet helemaal fit. In zijn geval was een pijnlijke schouder de boosdoener.

Bij Boston hebben ze blijkbaar minder moeite met het opvangen van blessures. Rajon Rondo scheurde 2 weken geleden zijn kruisband en is het hele seizoen uitgeschakeld, maar daar lijken de overgebleven spelers alleen maar kracht uit te halen. Vooral Paul Pierce geeft wat extra gas nu de startende All-Star PG aan de kant zit. Pierce had vanavond ook weer een groot aandeel in de winst met zijn 24 punten, 7 rebounds en 6 assists. Ook Kevin Garnett was lekker bezig. Hij behaalde vandaag een mijlpaal. Hij scoorde vandaag namelijk zijn 25.000stepunt. KG is hiermee de 16e speler ooit die tot zo veel punten is gekomen.

Bij de Lakers was Kobe Bryant het meest productief. De Guard eindigde met 27 punten, 7 rebounds en opvallend 0 assists. Daar waar Kobe de laatste wedstrijden een echte passer geworden was, was daar in deze wedstrijd niks van te zien.

Chicago Bulls @ Denver Nuggets 96-128

Kenneth Faried, een kandidaat van de Dunk contest in het All-Star weekend volgende week was vandaag een grote factor in de winst voor de Nuggets. Hij eindigde met 21 punten en 12 rebounds. Wilson Chandler had 24 punten(seizoen’s record) en had daarbij 2 rebounds. Ty Lawson had net als Faried een Double-Double. Lawson eindigde met 16 punten en 12 assists. Daequan Cook was de meest scorende man bij de Bulls. Hij had 19 punten vanaf de bank.

Dit is voor de Nuggets de 15e overwinning in de laatste 18 wedstrijden sinds 1 januari.

Ook leuk om te lezen