Kings schakelen Canucks uit

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Los Angeles Kings hebben vannacht voor een daverende verrassing gezorgd, ook al zat deze er natuurlijk al een beetje aan te komen sinds dat de ploeg van coach Darryl Sutter op een 3-0 voorsprong was gekomen in de serie tegen de Vancouver Canucks. Nadat de Canadezen afgelopen woensdag uitschakeling nog hadden weten te voorkomen in Los Angeles, viel gisteren toch echt het doek voor de winnaar van de Presidents’ Trophy van dit seizoen.

Teleurstelling

De klap zal bijzonder hard zijn aangekomen in Vancouver, want niemand had er waarschijnlijk rekening mee gehouden dat de eerste ronde tegen de als achtste geplaatste Kings een probleem zou opleveren. De ploeg uit LA had zich namelijk met veel moeite weten te plaatsen voor het naseizoen en hieruit blijkt maar weer dat het niet uitmaakt hoe je er komt; in de playoffs zelf is alles mogelijk.

Keepersduel

De Canucks probeerden gisteren voort te borduren op hun succes in Game 4 en kwamen in de eerste periode ook op een 1-0 voorsprong. Dankzij goed keeperswerk aan beide kanten bleef deze stand lang op de borden staan, maar vroeg in het derde bedrijf trok Brad Richardson de stand weer gelijk voor de bezoekers. In de verlenging was het uiteindelijk Jarret Stoll die een fout van Dan Hamhuis afstrafte en de Canadezen in diepe rouw dompelde.

Highlights

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks


Programma

In de Western Conference zijn al drie series beslist en daarom staat er voor vandaag nog maar één wedstrijd op het programma. De Phoenix Coyotes nemen het hierin op tegen de Chicago Blackhawks en zij kunnen zich vannacht als vierde en laatste team in deze conference plaatsen voor de tweede ronde van de playoffs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen