Knicks boeken belangrijke zege na thriller in Atlanta

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

NY Knicks at Atlanta Hawks 113-112

De strijd voor de ‘seedings’ in de play-offs bereikt stilaan zijn hoogtepunt. Zowel in het Westen als in het Oosten zijn er nog heel wat plaatsen te winnen én te verliezen. Zowel de Knicks als de Hawks, het ex-team van Knickscoach Mike Woodson, strijden nog steeds voor een zo hoog mogelijk plaats met het oog op de play-offs. De Knicks trokken na een ontzettend spannende wedstrijd aan het langste eind, met dank aan Carmelo Anthony.

Vanaf de eerste seconde ging deze wedstrijd op en af. De Hawks speelden een maximale voorsprong van acht punten bijeen, de Knicks van zes punten. Maar daarbuiten was er nauwelijks een verschil te maken tussen beide teams. Het eerste kwart eindigde gelijk: 31-31. De Hawks speelden daarna een sterk tweede kwart, welk ze wonnen met 29-34.

Na de rust was het echter aan de Knicks om te antwoorden. Ze wonnen het derde kwart met 34-28 en gingen daarom met een voorsprong van amper één punt het vierde kwart in. Dat was er vooral één van sterke defense, ondanks dat bij de Knicks Tyson Chanlder uit was met een knieblessure. Joe Johnson zette de Hawks met een verre driepunter op voorsprong maar een jumper van ‘Melo met nog iets meer dan een minuut te gaan legde toen al de eindscore vast. Ook een dunkpoging van Marvin Williams kon daar niets aan veranderen.

Anthony tekende voor 39 punten en 10 rebounds, Amare voor 22 punten en 12 rebounds, en Landry Fields voor 18 punten. Bij de Hawks was Marvin Williams topscorer met 29 punten, Jeff Teague maakte er 23 en Joe Johnson 22. De Knicks behouden door deze zege de zevende plaats, net voor de Sixers. De Hawks behouden ondanks het verlies de vijfde plaats en kunnen nog steeds over de Celtics naar plaats vier springen.

Voor de samenvatting van de wedstrijd, bekijk onderstaande clip:

OKC Thunder at LA Lakers 106-114 (2/OT)

De Thunder en de Lakers zorgden voor een dramatische wedstrijd. Gedurende de hele wedstrijd leek het erop dat de Thunder een serieuze pandoering gingen geven aan de Lakers in het eigen Staples Center. De Lakers leken nergens en bovendien werd Ron Artest uitgesloten voor een ‘flagrant foul 2’ . Naar het einde van het derde kwart toe stonden de Thunder achttien voor en met nog amper vier minuten te gaan nog steeds elf.

Maar dan was het eindelijk tijd voor de Lakers om wakker te schieten. Kobe Bryant maakte een duo van driepunters, één vanaf één voet en de andere met een hand in zijn gezicht, en de Lakers kwamen helemaal terug. In de eerste verlenging bleef alles dichtbij elkaar en een driepunter van Westbrook stierf op de voorkant van de ring. In de tweede verlenging namen Kobe en zijn Lakers het heft in handen en sleepten een belangrijke zege, zowel voor de plaatsen als voor het mentale, in de wacht.

Geen van alle ‘scoring machines’ beleefde een efficiënte avond. Bryant tekende voor 26 punten (9/26) en 8 assists, Durant voor 35 punten (11/34) en 8 rebounds, en Westbrook voor amper 14 punten (3/22). De verrassing van de avond was Lakers’ center Jordan Hill. Die hield Andrew Bynum op de bank met 14 punten, 15 rebounds en 3 bloks.