NBA Update: Knicks ontslaan Hornacek, Embiid bijna terug

Door


HORNACEK ERUIT BIJ KNICKS

De New York Knicks hebben na twee jaar afscheid genomen van coach Jeff Hornacek. De oud-speler van onder meer de Phoenix Suns en Utah Jazz verloor in die periode 104 wedstrijden en wist er slechts zestig te winnen. Als opvolger van Hornacek worden onder meer David Blatt en Mark Jackson als kandidaten genoemd.

Terwijl de play-offs afgelopen nacht zijn begonnen, kunnen de Knicks zich opnieuw gaan richten op volgend seizoen. Niet voor het eerst begint het offseason voor de ploeg met de zoektocht naar een nieuwe coach. Sinds het vertrek van Jeff Van Gundy in 2001 was Hornacek de achtste hoofdcoach van de ploeg. Dit is nu nog een gedeeld record, maar dit zal dus verbroken gaan worden door de nieuwe aanwinst van de club.

Sterspeler Kristaps Porzingis heeft al aangegeven zich niet met de zoektocht te gaan bemoeien. De forward revalideert van zijn blessure, maar was wel in New York voor gesprekken met de organisatie van de Knicks.

JOEL EMBIID DEZE WEEK TERUG BIJ SIXERS

Joel Embiid zal deze week waarschijnlijk zijn rentree maken bij de Philadelphia 76ers. De center was nog niet voldoende hersteld om afgelopen nacht al mee te doen in de zege op de Miami Heat, maar Embiid verwacht in wedstrijd twee of drie wel weer in het veld te staan.

Voor de wedstrijd van zaterdag werd duidelijk dat Embiid’s gezicht en hersenschudding goed herstelden, maar dat hij nog iets meer tijd nodig had. De revalidatie verliep volgens Embiid volgens plan. Alleen moet de Sixer nog bewijzen dat hij ook het fysieke contact aankan, voor hij weer van de dokters mag spelen.

JODIE MEEKS MIST PLAY-OFFS DOOR DOPINGSCHORSING

De Washington Wizards zullen het in de play-offs zonder Jodie Meeks moeten doen. De guard is door de NBA voor 25 wedstrijden geschorst voor het overtreden van de dopingregels. Door de schorsing was er geen plaats voor Meeks op het roster van de Wizards voor de play-offs. Meeks heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen de schorsing.

Meeks zou volgens een statement van de NBA zijn betrapt op het gebruik van ipamorelin en growth-hormone-releasing peptide-2. De veteraan ontkent elk gebruik van doping en gaat dan ook in beroep tegen de straf. Tot het beroep behandeld is mag Meeks niet in actie komen voor zijn team, die het in de eerste ronde op moet nemen tegen de Toronto Raptors.

HORNETS ONTSLAAN STEVE CLIFFORD

De Charlotte Hornets hebben coach Steve Clifford na vijf jaar ontslagen. De ploeg van eigenaar Michael Jordan miste voor het tweede jaar op rij de play-offs na een 36-46 record.

Clifford haalde in zijn eerste drie jaar met het team twee keer de play-offs, maar de laatste jaren lukte het de club niet om deze lijn door te trekken. Voor de Hornets reden om schoon schip te maken. Mitch Kupchak werd vorige week al door Jordan in huis gehaald als nieuwe verantwoordelijke voor alle basketbalgerelateerde zaken.

Eén van zijn eerste acties is dus het ontslag van de gewaardeerde coach, die nu als kandidaat wordt gezien om direct ergens anders aan de slag te gaan als hoofdcoach. Orlando, Phoenix, New York, Milwaukee en Memphis zitten op dit moment zonder hoofdcoach, en Atlanta kan hierbij komen als Mike Budenholzer besluit de nieuwe coach van de Suns te worden. De Hawks hebben hun hoofdcoach namelijk toestemming gegeven om in Phoenix op gesprek te gaan.

Coverfoto: archief

Ook leuk om te lezen