Bulls winnen fantastisch gevecht van Nets

1recap1play

*Nadat de eerste wedstrijd heel dik gewonnen werd door de Brooklyn Nets, zijn play-offs wedstrijden tussen de Nets en de Bulls pas echt ontbrand. Na de wedstrijd van zaterdag is het 3-1 in het voordeel van de Chicago Bulls. Na een fantastische wedstrijd die pas in de derde overtime beslist werd. De eindstand was uiteindelijk 134 – 142. Joakim Noah zorgde met een tip-in voor de eerste overtime, Joe Johnson maakte daarin de achterstand van de Nets goed, waardoor er weer 5 minuten extra op de klok kwamen. Daarin miste Brook Lopez een vrije worp die de wedstrijd had kunnen beslissen. Op het eind schoten de Bulls gewoonweg vaker raak, waardoor zij aan het langste eind trokken.

*In reguliere speeltijd leek er niets aan de hand voor Brooklyn, totdat Nate Robinson de Bulls in het vierde kwart bij de hand nam. Hij stond met 12 punten aan de basis van een 14-0 run, die ervoor zorgde dat de wedstrijd in overtime beslist moest worden. “Who needs Derrick Rose” riep de commentator in de extra tijd. Zo goed speelde Nate Robinson. Met 34 punten en 4 assists vanaf de bank zorgde hij er hoogst persoonlijk voor dat de Chicago Bulls bij konden blijven en later de wedstrijd kon winnen.

Aan het eind van het vierde kwart stond hij met dit soort ballen aan de basis van de comeback van de Bulls.

Maar de manier waarop hij de wedstrijd in overtime besliste was helemaal niet meer van deze wereld.

Nate Robinson speelde de wedstrijd niet uit. Hij kreeg na zijn heldendaden een zesde foul en moest het veld verlaten, waardoor hij de Bulls in de derde overtime niet meer kon helpen.

*De beslissende man voor de Brooklyn Nets was Joe Johnson. Deron Williams was in reguliere speeltijd goed voor 30 punten en 10 assists. Maar in de extra tijd nam ‘Iso’ Joe Johnson de wedstrijd over. Hij maakte 9 punten in overtime, waaronder deze om de stand in de eerste overtime gelijk te trekken.

De volgende wedstrijd zal het beter moeten voor de Brooklyn Nets, willen zij nog in de playoffs blijven. Maandagavond speelt Brooklyn thuis om in leven te blijven.