Chris Andersen het gezicht van second unit Heat

Door

Milwaukee Bucks v Miami Heat - Game One

De bank is één van de redenen waarom de Miami Heat in de eerste ronde van de Eastern Conference tegen de Milwaukee Bucks een snelle 3-0 voorsprong heeft genomen. De reserves scoren gemiddeld 40.7 punten per wedstrijd. Naast het schutterswerk van Ray Allen (16.7 punten per wedstrijd) is Chris Andersen het gezicht van de second unit.

The Birdman is in deze serie onder de basket niet te stoppen (zie shotcart). In slechts 42 minuten op de vloer is hij goed voor 31 punten en negentien rebounds. Als je deze cijfers doorberekent naar de grens van 36 minuten, dan scoort Andersen 26 punten per wedstrijd en pakt hij 15.9 rebounds (bron: Basketball Reference).

naamloosDe Heat maken vooral dankbaar gebruik van zijn energie, zowel aanvallend als verdedigend. Zijn aanvallende rebounds percentage is 26.4 procent, dat is bijvoorbeeld meer dan wat teams als de Memphis Grizzlies (24 procent) en de Chicago Bulls (22 procent) presteren. Uiteraard, small sample size.

“Hij geeft ons veel energie en effort plays“, zei LeBron James na Game 1 over Andersen. “Hij vliegt boven de ring en we zijn dolblij dat hij onze teamgenoot is.” Ray Allen benadrukte na de zege in Game 3 nog maar eens de diepte van de bank. “We beschikken over zoveel spelers op de bank die productief zijn als ze in het veld komen. Het maakt niet uit of ze een wedstrijd niet hebben gespeeld of er slechts in staan voor twee minuten. Het is tekenend voor de groei van ons team.”

Miami kan zich aankomende zondag plaatsen voor de tweede ronde van de play-offs met een overwinning op bezoek bij de Bucks. Hieronder enkele hoogtepunten van Anderson tot dusver. In SportAmerika Magazine Nr 8, 2013 meer over The Birdman.

Chris Andersen highlights Game 1

Chris Andersen highlights Game 2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen