Chalmers van Heat naar Grizzlies

Door

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game Two

Tweevoudig NBA-kampioen Mario Chalmers gaat verkassen, meldt Yahoo Sports. De spelverdeler van Miami Heat, die door de komst van Goran Dragic afgelopen winter op het tweede plan terecht is gekomen, vertrekt namelijk naar de Memphis Grizzlies. Chalmers moet er achter vaste point guard Mike Conley voor gaan zorgen dat de Memphis-bank beregoed gaat presteren, wat nu niet het geval is.

Samen met Chalmers vertrekt ook James Ennis richting Memphis, en ruil voor hun komst sturen de Grizzlies twee spelers (Beno Udrih en Jarnell Stokes) plus een second round draft pick naar Florida. Tel daarbij op dat de Heat met het verkassen van Chalmers weer onder het salarisplafond duikt (en daardoor geen 6 miljoen boete meer hoeft te betalen) en je begrijpt waarom general manager Pat Riley zijn goedkeuring heeft uitgesproken.

Los van zijn twee NBA-titels aan de zijde van LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh is Chalmers ook bekend om een internet meme rondom zijn persoon. De wat koddig uit z’n ogen kijkende Chalmers werd in zijn carrière namelijk veelvuldig verbaal afgesnauwd, vandaar dat er een heuse Tumblr-pagina aan ‘boos zijn op Chalmers’ werd gewijd.

Dikke kans dat er in Memphis nog wat nieuwe fragmenten worden geproduceerd. De notoir chagrijnig kijkende Grizzlies – Zach Randolph, Marc Gasol en Tony Allen ogen niet als de vriendelijkste spelers – zullen Chalmers ook nog wel vermanend gaan toespreken.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Thijs 7 jaar ago

    Jammer dat Marion alleen maar wordt herinnerd aan de verbale uitspatting van Lebron, Bosh en Wade. Prima speler (welke bij KU nogal bepalend was tijdens het laatste kampioenschap) welke een goede versterking kan zijn voor de Grizzlies.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen