3-on-3: LVP, ASG en MLB

Door

3on3

We zijn alweer een paar weken over de helf van het NBA-seizoen, tijd voor een nieuwe 3-on-3 dus. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Nadat we vorige week een flink uitstapje namen met een 5-on-5 over de Super Bowl, is het nu tijd voor vooral doodnormale NBA-zaken. Deze week: afkortingen. Van Least Valuable Players (LVP) en All-Star Games (ASG) tot honkballende basketballers (MLB).

1. Kevin Durant staat op veel MVP-lijstjes bovenaan. Maar wie is de Least Valuable Player dit seizoen?

Oklahoma City Thunder v Charlotte BobcatsRob van Gameren (RG): Met afstand Larry Sanders. Rolt van het ene kroeggevecht in de volgende voortijdige uitsluiting op het veld vanwege zijn irritante gedrag. Tekende afgelopen zomer een grootse contractverlenging en bakt er helemaal niets van bij de Milwaukee Bucks. Een paar puntjes, wat toevallige rebounds en af en toe een spectaculair block, maar vooral veel persoonlijke en technische fouten. Voor elf miljoen dollar per seizoen mag je op zich best wat meer verwachten.

Sjoerd Neggers (SN): Hoeveel namen wil je hebben? Er zijn zoveel spelers die ver onder hun maat spelen. Rekening houdend met grootte van hun contract en hoe weinig ze laten zien op het veld? Ik kom op namen als Steve Nash, Josh Smith en Kevin Garnett. Allemaal spelers die heel veel geld verdienen maar in verhouding niets laten zien. En ja, Nash is geblesseerd, maar wellicht had je nooit een speler van 39 jaar oud moeten contracteren?

Ewout Versloot (EV):  Anthony Bennett. De nummer één in de draft van 2013 is niet alleen de grootste bust in jaren, maar ook nog eens de allerslechtste speler in de NBA. Hij noteert een PER van 2,66. Dat is 2,6 punten lager dan de eerstvolgende speler, Brandon Rush.

2. Kobe Bryant speelt niet in de All-Star Game. Wie zou de Laker moeten vervangen?

Jordan talks with BryantSN: Daar is maar een antwoord op mogelijk: Anthony Davis! Het ligt natuurlijk in de lijn der verwachtingen, zeker nadat hij geen plek kreeg bij de reserves. Dat moet er mee te maken hebben gehad. Hoe kan je anders een speler met zulke stats en ook nog eens speler uit de stad waar het All Star Weekend wordt gehouden, niet selecteren?

EV: Anthony Davis. Mr. Unibrow heeft enorme sprongen gemaakt dit jaar en verdient een plekje bij de besten van het westen. Een andere optie is DeMarcus Cousins, speelt fantastisch en er staat maar één andere center op het roster.

RG: In de starting line-up zou ik Harden of Chris Paul posteren. Als vervangende speler zou ik Goran Dragic oproepen. Hij is de blanke Tony Parker. Door de hoeveelheid minuten die Dragic maakt, vult hij buiten de assists- en puntenkolom ook zijn totaal rebounds en steals aardig op. Daarnaast gaan de Phoenix Suns verrassend goed, en dat is voor een groot deel op zijn conto te schrijven.

3. Super Bowl-winnaar Russell Wilson doet mee aan springtraining. Welke NBA-speler zou het ’t beste doen als honkballer?

Arizona Diamondbacks v San Francisco GiantsEV: LeBron James, die man zou zelfs in curling de wereldtop halen.

RG: Ik zie in Gerald Green wel een lepe honkensteler. Hij steekt moeiteloos met twee sprongen 25 meter over. The Greek Freak Giannis Antetokounmpo zou ook geen slecht figuur slaan, met zijn onwijs grote klauwen. Ik vraag me nu af: zijn er wel zulke grote handschoenen beschikbaar?

SN: Moeilijke vraag. Er zijn veel verschillende posities in het honkbal. Qua postuur en kracht zou Glen Davis een goede slagman kunnen zijn. Met Russell Westbrook haal je een snelle man in huis die punten voor je gaat binnenlopen. Maar als je de pitcher als belangrijkste speler ziet voor het honkbal zou ik voor James Harden gaan. kracht, souplesse en linkshandig.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen