NBA Analyse: worst-play-ever door Battier

Door

Miami Heat ging ondanks de schade aangericht door storm Sandy op bezoek in Madison Square Garden. Maar het was niet de avond van de Heat en zeker wel van Carmelo Anthony en zijn Knicks. In de eerste (thuis) wedstrijd van het seizoen waren de Knicks vlijmscherp vanaf de driepuntslijn. Maar liefst 19 van de 36 driepunters vielen binnen. En dat tegen 17 op 48 voor normale field goals.

Het schietfestijn van de Knicks buiten beschouwing gelaten, was Miami ook allesbehalve scherp. Maar liefst 21 keer veroorzaakte een Heat-speler een turnover en met 71 plays viel Miami de basket van de Knicks dertien keer minder aan dan andersom. Het hoogtepunt van de avond werd bereikt door Shane Battier, die de turnover der turnovers beging. Die kan nu al ingevuld worden als de worst turnover van het jaar.

Zie op onderstaande afbeeldingen hoe Battier verschillende mogelijkheden heeft om de bal te passen. Eerst naar Mario Chalmers (met 2.8 seconden op de klok natuurlijk niet de beste keus gezien zijn afstand tot de Knicks-basket), daarna naar Dwyane Wade (een pass die hij natuurlijk gewoon moet maken, maar blijkbaar niet langs Steve Novak kan gooien). Op dat moment kunnen Chris Bosh en Wade uit de dekking lopen om de pass alsnog te krijgen, maar Battier heeft in al zijn wijsheid besloten de bal nar LeBron James te gooien. Die is echter helemaal niet voorbereid op een pass, die door Battier daarnaast ook nog eens heel slecht wordt gegooid.

Zie hoe alle spelers van Miami in de laatste afbeelding de bal nakijken alsof op de plek bij de zijlijn toch stiekem nog iemand van Miami staat te wachten. In plaats van een mogelijkheid om de achterstand terug te brengen tot acht of negen punten en vlak voor rust een beetje momentum te creëren voor de Heat, was de nonchalante play Battier typisch voor het spel van Miami. Na het weggooien van de bal, stapt Battier dan ook maar snel uit het beeld van de camera. Alsof ie wist dat hij daar niet gespot kon worden.

Ook leuk om te lezen