NFL Free Agency: Jennings tekent bij Vikings

Door

New Orleans Saints v Green Bay PackersJennings tekent bij Vikings
Het beeld van Brett Favre in een Minnesota Vikings uniform zal altijd op het netvlies blijven staan van de Green Bay Packers fans. Hetzelfde zal gebeuren met één van Favre’s favoriete wide receivers. Wide receiver Greg Jennings heeft er een contract uitgesleept bij de Vikings. Details zijn nog niet bekend. Jennings zal een dankbare upgrade zijn voor een Vikings offense zal zijn beste wideout verloor met de trade van Percy Harvin naar Seattle eerder deze week. Jennings (29) heeft laten zien dat hij tijdens zeven seizoenen Green Bay een zeer gevaarlijke speler is. Hij had wel last van blessures tijdens het seizoen 2012. De Vikings waren het enige team waarbij Jennings op bezoek ging. Nu moet quarterback Ponder de receiver nog zien te bereiken.

Brown keert terug bij Bolts
Danny Woodhead was uiteindelijk niet de enige running back die tekende bij de San Diego Chargers. Het team maakte bekend dat Ronnie Brown in 2013 zal terugkeren na het overeenkomen van een eenjarig contract. De No. 2 overall pick in de 2005 door Miami kwam bij de Chargers na een seizoen bij Philadelphia. In een back-up positie kwam hij tot nog tot een career-high 49 catches voor 371 yards.

Dolphins gaan vrolijk door
De Miami Dolphins blijven geld uitgeven in free agency. Vlak nadat voormalig New York Jets tight end Dustin Keller aan het roster werd toegevoegd, maakte het team bekend dat wide receiver Brandon Gibson voor drie jaar naar het zuiden van Florida komt. Gibson noteerde vijf touchdowns en 691 receiving yards in 2012 bij St. Louis. De Dolphins gingen ook al het avontuur aan met Pittsburgh wide receiver Mike Wallace. Gibson (25) had ook een meeting met de New York Jets achter de rug. Ook in het vizier van de Dolphins is Atlanta cornerback Brent Grimes die gisteravond nog op bezoek was. Grimes (29) viel vorig seizoen al in de seizoensopener geblesseerd uit. Hij speelde alle zes zijn NFL seizoenen in Atlanta en werd voor zijn achillespeesblessure gezien als één van de beste cornerbacks in de league. Miami heeft wel een cornerback nodig nadat het eerder deze week in free agency Sean Smith verloor aan Kansas City.

Bucs verliezen DT Miller en traden Benn voor picks
De Buccaneers kwamen met twee nieuwtjes. Allereerst tekende voormalig Buccaneers defensive tackle Roy Miller bij de Jacksonville Jaguars een tweejarige deal. Hij was een derde ronde pick in 2009 en speelde vervolgens in vijftien wedstrijden tijdens vier seizoenen Tampa Bay. Hij sluit zich aan bij Gus Bradley’s Jaguars defense dat een seizoen geleden nog laatste stond in de league in sacks. De Bucs hadden vorig jaar nog de No. 1 rush defense, waarin zeker een rol was weggelegd voor Miller. De Eagles maakten ondertussen bekend dat ze een trade waren overeengekomen voor Buccaneers vierdejaars wideout Arrelious Benn. Er staat een zesde én zevende ronde pick in de 2013 NFL draft en een nog te kiezen pick in de 2014 NFL draft tegenover. Benn staat op 59 receptions in drie seizoenen. Hij speelde in slechts acht wedstrijden in 2012 vanwege een blessure.

Patriots laten Adrian Wilson tekenen
Toen Rodney Harrison in 2003 zich bij de New England Patriots voegde na een release van San Diego was dat een stunt. Precies tien jaar later hopen de Patriots met een andere markante veteran safety op hetzelfde. Ex-Arizona safety Adrian Wilson is tot een contract gekomen met de Patriots. Financiële details zijn (nog) niet bekend gemaakt. Wilson was een viervoudig All-Pro tijdens zijn twaalf seizoenen in Arizona. Hij heeft het NFL record voor meeste sacks in één seizoen door een defensive back nog steeds op zijn lijstje staan met acht in 2005.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen