Verrassende uitslagen koppelen NY Rangers aan Ottawa Senators

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Er waren gistermiddag nog maar weinig zekerheden over de playoff-matchups in de Eastern Conference van de NHL. New York Rangers zouden nummer 1 blijven, Boston Bruins nummer 2 en Pittsburgh en Philadelphia zouden elkaar treffen als 4 en 5. Daaromheen lag nog alles open, dus was gisteravond laat pas duidelijk wie tegen wie zou spelen. Het werd een verrassende eindstand.

Gemiste kansen
’s Middags begon de ontknoping met game zero tussen de Penguins en Flyers, want de beide ploegen zouden elkaar al treffen en de uitslag had geen invloed meer. Philadelphia speelde met meerdere sterspelers op de tribune voor een rustdag geen daverende wedstrijd en gaf Pittsburgh de kans voor het eerst in eigen huis van hen te winnen. Ze lieten daarmee een kans glippen om een statement te maken, want de 4-2 overwinning met onder meer de 50ste treffer van Evgeni Malkin geeft de Penguins meer momentum op weg naar dé kraker van de eerste ronde.

New York liet echter een grotere kans glippen. Zij stonden na 3 minuten al 2-0 tegen de Washington Capitals en zelfs 3-0 na de eerste periode. Die dramatische periode kwamen de Rangers ondanks fysiek, degelijk spel in de rest van de wedstrijd niet meer te boven en de Capitals van de ontketende aanvoerder Alex Ovechkin sprongen met hun 4-1 overwinning een plekje omhoog. New York verspeelde, mede door uitslagen in de Western Conference, op de laatste avond de nummer 1 positie in de gehele league en winnen daarom niet de President’s Trophy.

Southeastern Storm
De perfecte storm rond de Florida Panthers leek geluwd, maar op de laatste speelavond wist coach Kevin Dineen (foto) zijn mannen nog een keer aan te sporen en ze wonnen gemakkelijk van Carolina en pakten daarmee de titel in de Southeast Division. Van kansloze laagvlieger naar divisiekampioen in één seizoen, ex-Blackhawks GM Dale Tallon bewijst opnieuw zijn kwaliteit. De overwinningen van zowel Florida als Washington zorgen er echter voor dat de Ottawa Senators na een slechte reeks richting de eindstreep terugzakken naar de achtste plek.

Daarmee was pas toen alle wedstrijden gespeeld waren duidelijk wie tegen wie speelt:

(1) New York Rangers vs (8) Ottawa Senators
(2) Boston Bruins vs (7) Washington Capitals
(3) Florida Panthers vs (6) New Jersey Devils
(4) Pittsburgh Penguins vs (5) Philadelphia Flyers

Andere uitslagen Eastern Conference home teams:
Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens (1-4)
Op de valreep viel er toch nog een beetje te juichen voor de Habs fans, die in eigen huis rivaal Toronto in de seizoenssluiter verslaan.

Tampa Bay Lightning – Winnipeg Jets (4-3)
Een duel om niets, maar felicitaties aan Lightning forward Steven Stamkos, die het seizoen afsloot met zijn 60ste goal van het jaar. Ongekend.

Buffalo Sabres – Boston Bruins (3-4)
Met de Sabres al uitgeschakeld voor de playoffs, was dit voor de Bruins slechts een opwarmertje voor komende week.

Ottawa Senators – New Jersey Devils (2-4)
Het had vorige week makkelijk een playoffserie kunnen zijn, maar dat werd het niet. New Jersey lijkt terug na een slecht jaar en treft met de Panthers een vergelijkbare opponent. Ottawa kan niet blij zijn dat ze de NY Rangers op bezoek krijgen.

Highlights

Washington Capitals – New York Rangers

Carolina Hurricanes – Florida Panthers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen